Religieuze kunst van Bas Meerman.
Religieuze kunst van Bas Meerman.

Nieuwe tentoonstelling Kunstgemaal Bronkhorst

Bronkhorst - Het Kunstgemaal Bronkhorst houdt zaterdag 15 augustus de opening van de zomertentoonstelling 'Onstuimig Beginsel'. Deze tentoonstelling laat een overzicht zien van het werk van Bas Meerman uit de afgelopen 20 jaar.

Bas zijn werk laat zich als volgt omschrijven. Gestileerde vormen, ronde, weglopende kleuren en sprankelende contrasten regeren in de kraakheldere voorstellingen van Bas Meerman. De kunstenaar, geboren in 1970 te Hilversum, ontleend zijn stralende kleurvlakken en klare lijnen aan zijn getekende dagboek. De gebeurtenissen hierin, waaronder zijn persoonlijk leven, erotiek en actualiteiten, worden uitgebeeld in zijn schilderijen, litho's en tekeningen. Voor Meerman, die van 1989 tot 1993 aan de Gerrit Rietveld Academie en bij De Ateliers in Amsterdam studeerde, is de schilderkunstige traditie met voorgangers als Édouard Manet een bron van inspiratie.

In de winkel en op de wisselwand van Het Kunstgemaal zal de tentoonstelling met werk van industrieel vormgever Floris Hovers te zien zijn. Floris zijn inspiratie ligt in de vormgeving van de jaren '20 en zijn kleurenpalet is dan ook retro te noemen. Of hij nu een vaas, auto of kast maakt, de verbindingen mogen zichtbaar zijn en spelen een duidelijke rol in het ontwerp.
U bent van harte welkom om dit prachtige werk te zien. Op de opening 15 Augustus tussen 15.00 uur en 17.00 uur heten wij u van harte welkom.

Deze tentoonstelling loopt van 15 augustus t/m 18 oktober 2015. Adres Veerweg 1, Bronkhorst. Openingstijden 11.00 uur tot 17.00 uur. Openingsdagen augustus dagelijks, september wo-zo, oktober do-zo.


www.hetkunstgemaal.nl