Basteom boekt makkelijke en ruime 8-1 overwinning tegen Klein Dochteren

Steenderen - Basteom mag zich na de vooruit gespeelde wedstrijd tegen Klein Dochteren tijdelijk koploper noemen in de 5e klasse G. I.v.m. de Steenderense kermis werd de uitwedstrijd al op donderdagavond gespeeld en omdat Klein Dochteren niet over een lichtinstallatie beschikt, werd de wedstrijd in Steenderen afgewerkt. Dit betekende gelijk ook de inwijding van het vernieuwde sportcomplex van Basteom in Steenderen, waar de wedstrijd op één van de nieuw aangelegde verlichte speelvelden werd gespeeld.

Het was nagenoeg 90 minuten lang éénrichtingsverkeer met een veel beter Basteom en een tegenstander die telkens compact inzakte en daardoor zelf nauwelijks aan voetballen toe kwam. Met name in de 1e helft had Basteom veel moeite met deze situatie en creëerde weinig kansen, omdat het baltempo veel te laag was en ook omdat er te veel door het centrum werd gespeeld, waardoor het daar erg druk was. De 2-0 ruststand kwam dan ook niet uit sprankelende aanvallen, maar door twee identieke akties van Gijs Buiting, die beide doelpunten scoorde door vanaf 20 meter uit de draai hard en zuiver in te schieten.

In het begin van de 2e helft kwam de 2-1 uit de lucht vallen. Eén van de sporadische aanvallen van de gasten resulteerde in een corner, waarbij de Basteom-achterhoede apatisch toekeek hoe een aanvaller vrijstaand kon inschieten. Kort daarna kreeg een speler van de bezoekers de rode kaart en daarmee was het hek van de dam. Al snel scoorde Daan Tieleman de 3-1 en daarna volgden de aanvallen elkaar in een hoog tempo op. Er zaten hele mooie aanvallen bij, ook een aantal mooie doelpunten en tevens een aantal "net-niet-doelpunten". Na 90 minuten stond de teller op 8-1, waarbij de overige 5 doelpunten werden gescoord door Tim Pelgrom (3x), Noud Rutjes en Jari Bremer.

Zondag 20 september is de volgende wedstrijd. Aanvang 14.00 uur, Basteom 1 – SHE 1, locatie Baak.