De leden van KBO IJsselsenioren.
De leden van KBO IJsselsenioren. Foto:

Dagje uit voor KBO IJsselsenioren

Steenderen - Met een volle bus reden de leden van KBO IJsselsenioeren uit Steenderen via een mooie route richting Garderen waar een bezoek werd gebracht aan de beeldentuin met zandsculpturen. Na aankomst eerst koffie met krentewegge, daarna kon iedereen op eigen gelegenheid rondkijken.

Door het vele hemelwater en harde wind was ongeveer 5 procent beschadiging opgetreden, volgens de sculpturisten viel hel allemaal nog wel mee, ze waren alweer aan het repareren.
Het thema van dit jaar is grootmoeders tijd. Dit was op verschillende manieren uitgebeeld: de watersnoodramp, de televisie in vroegere tijden, nozems op brommers, de twist, de bevrijding, oud geld, te veel om op te noemen. Binnen stonden ook sculpturen over oude kinderboeken. Ook een eerbetoon aan Vincent van Gogh, dit jaar 125 jaar geleden overleden. De bloemen en planten waren dit jaar verzorgd door Robs Grote Tuinverbouwing. Velen zullen de aanleg hiervan al wel op de tv gezien hebben. De volgende activiteit is op dinsdag 29 september, dan is er een gezellige middag vanwege het 30-jarig bestaan.