Een tuin waarbij het omliggende landschap is betrokken.
Een tuin waarbij het omliggende landschap is betrokken.

Na afronding studie tuin & landschapsinrichting is Hoveniersbedrijf Polman volledig in bedrijf

Hengelo - Na 4 jaar studie aan de Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp heeft Roy Polman, eigenaar van Hoveniersbedrijf Polman, zijn studie afgerond en wil zich nu volledig richten op het bedrijf.

Roy Polman heeft eerst de Hoveniersopleiding gevolgd aan het Groenhorstcollege in Velp. Tijdens het examenjaar van deze opleiding is hij zijn eigen hoveniersbedrijf gestart. Na de hoveniersopleiding is hij de 4 jarige studie tuin & landschapsinrichting gaan volgen aan de Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp.

Nieuwe visie op tuinen en landschappen

Afgelopen juni is hij afgestudeerd aan de Hogeschool van Hall Larenstein. "Ik kan mij nu volledig richten op het bedrijf en ben nu inmiddels volop aan het werk," verteld Roy Polman. Tijdens zijn opleiding aan de Hogeschool Van Hall Larenstein heeft hij veel geleerd over de verschillende landschapstypen en over het ontwerpen van landgoederen. Zo heeft hij tijdens zijn opleiding een nieuwe visie en inrichtingsplan gemaakt voor het Landgoed Bos en Enk in Zelhem. "Omdat ik het erg leuk vind om met planten te werken, heb ik ervoor gekozen om een minor beplanting te volgen. Een minor is een half jaar dat je zelf mag bepalen wat je gaat studeren."

Roy heeft hierin veel gezien en geleerd over het toepassen van beplanting, over verschillende plantencombinaties, standplaatseisen, hoogte en bijzonderheden van vaste planten, bomen en siergrassen. Met de kennis die hij heeft opgedaan tijdens deze opleiding kan hij zijn klanten op het gebied van beplanting net wat extra advies geven.

Daarnaast leerde Roy Polman om rekening te houden met het omliggende landschap en het ontwerp hierop aan te laten sluiten. 1,5 jaar geleden heeft hij met zijn hoveniersbedrijf een tuin aangelegd waarbij het belangrijk was om het omliggende landschap te betrekken bij de tuin en te zorgen voor privacy.

Door enkele hoge grassen toe te passen heeft hij ervoor gezorgd dat er privacy ontstaat in de tuin maar er toch enkele zichtlijnen zijn het landschap in. Op de foto is het eindresultaat te zien van het terras met de bijbehorende beplanting. Voor meer informatie over het bedrijf en over dit project of andere projecten kunt u kijken op de website.


hoveniersbedrijfpolman.nl