Afbeelding
Foto:

Basteom 1 maakt feestje compleet

Afsluiting Baakermat met 2-1 zege op SHE

BAAK/STEENDEREN - Basteom heeft ook haar 3e competitiewedstrijd winnend weten af te sluiten en staat na de 2-1 overwinning op SHE met 9 punten op de eerste plaats.

Het was een bijzondere zondag, want 20 september zal in de toekomstige Basteom-geschiedenis te boek blijven staan als de laatste wedstrijddag op de Baakermat, ook wel genoemd "locatie Baak". Bestuur en activiteiten-commissie hadden uitvoerig aandacht besteed aan deze dag en er waren een aantal officiële handelingen direct na afloop van de wedstrijd, waarbij o.a. Riek van Langen, de vrouw van wijlen oud-voorzitter en erelid van Baakse Boys Jan van Langen en Alfred Hendriks, destijds het jongste lid van Baakse Boys die 1981 sportpark de Baakermat opende, aanwezig waren.

Basteom-voorzitter Jeroen Beuseker overhandigde een sleutel aan de gemeente Bronckhorst en Riek van Langen en Alfred Hendriks overhandigden vervolgens een schilderij aan het bestuur. Voor de kinderen was er een springkussen, voor de iets ouderen was er live-muziek in de kantine, er was een verloting en er was meer dan genoeg te eten en te drinken.
Het publiek was in grote getale aanwezig en mede door de overwinning van Basteom 1 werd het steeds gezelliger, allereerst tijdens de wedstrijd en daarna tijdens de festiviteiten helemaal. Samengevat: het werd voor velen toch wat later dan verwacht en het afscheid van de Baakermat was mooi en waardig op deze wijze.

Conclusie
Mooie dag voor alle Basteom'ers en mede door de benauwde overwinning van Basteom 1 meer dan geslaagd. Over de wedstrijd valt niet zo heel veel te melden, het was matig van beide kanten en de overwinning was enigszins gelukkig. SHE kreeg de eerste kansen, raakte daarbij de paal en verprutste nog een kans. De 1-0 kwam in de 37e minuut uit de lucht vallen, toen Bob Wagenvoortscoorde uit een klutssituatie, die ontstond na een corner. In de 60e minuut werd het 1-1 door een onverwacht afstandsschot en dat leek ook de eindstand te worden. Toch gingen de 3 punten naar de thuisploeg, toen Gerrit Vierhuis in de 85e minuut een assist van Bob Wagenvoort inkopte, ook nu uit een corner. Dit doelpunt, de 2-1, zal een historisch doelpunt blijven, want het blijft voor altijd het laatste doelpunt dat op de Baakermat werd gescoord.
Zondag 27 september, aanvang 14.30 uur, is de wedstrijd Doesburg 1-Basteom 1.
Opstelling Basteom: Martijn Kreunen, Emiel Worm, Stijn Heitkönig, Bob Wagenvoort, Marijn Geurts (Daan van der Kolk), Jari Bremer, Cas Berns, Noud Rutjes (Quinten Bartman),Gijs Buiting, Daan Tieleman (Tim Pelgrom), Gerrit Vierhuis.


Pompoen-workshops

ZELHEM - Biozorg-kwekerij Aaldering De Stek aan de Wittebrinkweg 8, Zelhem (aan de doorgaande weg van Doetinchem-De Kruisberg naar Zelhem) haakt in op het pompoenen-seizoen met workshops tot 15 november. De workshops zijn in die periode elke week van maandag tot en met zaterdag van 13.30 tot 16.00 uur. En nog eens extra in de Herfstvakantie van 10.00 tot 12.00 uur en op zondag 11 en 25 oktober van 11.00 tot 16.00 uur. De workshops zijn voor alle leeftijden. Men kan onder andere een bloemstuk maken met pompoen of een Halloweenpompoen uithollen als sfeerlicht. Aanmelden bij Biozorg-kwekerij Aaldering De Stek, Wittebrinkweg 8, Zelhem, tel. 0314-324 356.


www.aaldering-destek.nl