Activiteiten zoals kegelen bij Kinderboerderij Feltsigt.
Activiteiten zoals kegelen bij Kinderboerderij Feltsigt.

Gratis fruit en agro vermaak

Kinderboerderij Feltsigt

BEKVELD - Van woensdag 23 september t/m zondag 4 oktober (dierendag) worden de jaarlijkse fruitplukweken gehouden bij recreatie- en kinderboerderij Feltsigt. Deze editie zal een aantal extra onderdelen bevatten ten opzichte van voorgaande jaargangen. Het fruit plukken is onveranderd, er is klimmateriaal aanwezig om zelf het fruit te plukken en in een zak te doen (1 zak per gezelschap) zolang de voorraad strekt. De volgende soorten zijn aanwezig om geplukt te worden: notarisappel (beperkt), bramen (veel) goudrenet appel (beperkt). Om te rapen zijn er walnoten (veel), hazelaar (veel) en eikels (veel) voorradig.

Zonnebloemen plukken
Nieuw dit jaar is dat er gratis zonnebloemen geplukt kunnen worden op het grote veld waarin een looproute is gemaakt. Het plukken hiervan moet wel op een dusdanig manier gebeuren dat de rest van het veld intact blijft. Het zonnebloemveld blijft op deze manier dan nog te lopen voor iedereen die er plezier aan wil beleven.

In de kantine zijn ook nog een aantal (eigen) producten te koop zoals honing (wijn), scharreleieren, pure appelsap en uit het nieuw opgestarte project de moestuin zijn biologische aardappelen te verkrijgen. Deze moestuin is opgezet door stichting Buiten Gewoon Buiten en heeft als hoofddoel vergeten groentes onder de aandacht te brengen bij schoolgaande jeugd.

Excursies
Vanaf volgend jaar zijn er excursies mogelijk voor scholen (eventueel in combinatie met de bijenstal) om te laten zien en te proeven wat deze groentes allemaal in zich hebben en hoe ze verbouwd moeten worden. Tijdens de fruitplukweken kan hierover alvast informatie ingewonnen worden door belangstellende scholen voor het schooljaar 2016/2017.

Speciaal tijdens deze weken kan er ook gratis deel worden genomen aan het boerenlandpad aldaar. Het boerenlandpad is een looproute over en langs het terrein van recreatie- en kinderboerderij Feltsigt, zit vol met wetenswaardigheden omtrent natuur, gewassen en dieren.

Het bevat veel verrassende elementen die geschikt zijn voor de jeugd van 8 jaar tot ongeveer 13 jaar. Er kan in groepjes gestrart worden van twee tot zes personenen waarvan één persoon per groep boven de 18 jaar dient te zijn.

Binnenactiviteiten
Al deze buiten activiteiten kunnen aangevuld worden met binnenactiviteiten zoals de speelzolder, het hooihok, doe overdekte zandbak en een schuur vol dieren. Deze dieren krijgen op dierendag (4 oktober) extra aandacht door een aantal voerbeurten extra die de bezoekers samen met de boerin kunnen gaan doen. Deze dag is een mooie afsluiting van de fruitplukweken.

Tot ziens op één van de dagen bij Feltsigt gevestigd aan de Bekveldseweg 5 in Bekveld (nabij Hengelo) en kijk voor meer info op de website.


www.feltsigt.nl of Facebook van Feltsigt


Oecumenische dienst Zelhem

Dienst voor en door Zelhem, Halle en Keijenborg

Zelhem - In de Lambertikerk vindt op zondag 27 september de oecumenische dienst in het kader van de vredesweek plaats.

De aangesloten partnerkerken binnen de Raad van Kerken, de protestantse gemeenten van Halle en Zelhem en de RK-parochie van Keijenborg, vieren dan, afwisselend in één van de kerken, samen één dienst. Dat gebeurt zo twee keer per jaar, in januari bij gelegenheid van de week van gebed voor de eenheid van de Christenen, in september dus voor de Vredeszondag.
Eén in wezen
De gemeenten en parochie komen nu samen in de Lambertikerk.

De dienst begint om 10.00 uur. Een mooie kans -ervaren de meeste kerkgangers- om te voelen en uit te stralen dat ze in wezen één zijn: gelovigen in dezelfde God, luisterend naar dezelfde boodschap van liefde en vrede en aandacht voor mensen en wereld.

Nieuw Leven
Feestelijk mag dat ook zijn, daarom is de organisatie blij met de medewerking van de Christelijke gemengde zangvereniging Nieuw Leven, onder leiding van Lizette Tijdink.
Op enkele momenten in de dienst zingen zij, alleen of samen met de kerkgangers, liederen die passen bij het verlangen naar en het gebed om vrede.
Maaltijd
In de Lambertikerk is het een goed gebruik om in de dienst op elke laatste zondag samen het avondmaal, of de maaltijd van de heer, te vieren.

Dat zal op deze zondag ook zo zijn, voor het eerst eigenlijk zo samen met deze drie geloofsgemeenschappen.

De organisatie kijkt ernaar uit en nodigt belangstellenden uit onze dorpen van harte uit om de dienst bij te wonen.

Na de dienst wordt er, zoals altijd, samen koffie of thee gedronken en is er ruimte om elkaar te ontmoeten.


www.lambertikerk.nl