Dorothé Hammecher manager Inloophuis Oude IJssel, Lideke Simon en Heleen Jansen beiden van de borstkankervereniging. Foto: PR
Dorothé Hammecher manager Inloophuis Oude IJssel, Lideke Simon en Heleen Jansen beiden van de borstkankervereniging. Foto: PR Foto: Foto: PR

Infodag met verwennerij tijdens borstkanker maand in Inloophuis in Doetinchem

DOETINCHEM – Op tal van plaatsen in de hele wereld wordt ieder jaar in de maand oktober aandacht gevraagd voor borstkanker. Ook de dames van de Borstkankervereniging afdeling Doetinchem laten tijdens de borstkankermaand van zich horen. Op zaterdag 31 oktober van 10.00 tot 15.00 uur is er voor iedereen te maken heeft (gehad) met borstkanker een gratis toegankelijke 'Infodag met verwennerij'. De dag wordt gehouden in het Inloophuis Oude IJssel aan de Plantenstraat 2.

"Als Borstkankervereniging kunnen wij op zaterdag 31 oktober gebruik maken van het gehele Inloophuis Oude IJssel," aldus Lideke Simon. "Daar zijn wij ongelooflijk blij mee. Het geeft ons de mogelijkheid om iedere ruimte in het Inloophuis te benutten voor steeds een ander onderwerp. Zo kunnen wij over veel zaken die belangrijk zijn tijdens en ook na, soms zelfs jaren na een traject met borstkanker, informatie verstrekken."

Workshops
Heleen Jansen vult aan: "Denk hierbij bijvoorbeeld aan bewegen en ontspannen tijdens en na de behandeling van borstkanker. In de 'grote zaal' van het Inloophuis worden workshops Yoga gegeven en laat een oncologisch fysiotherapeut zien en ervaren wat goed bewegen tijdens en na de behandelingen inhoudt.
De workshops duren ongeveer een kwartier en belangstellenden kunnen meedoen. Om teleurstelling te voorkomen werken we met een intekenlijst. Wie zeker wil zijn van een plaatsje kan zich nu al telefonisch opgeven bij het Inloophuis, via 0314-646024, op dinsdag en donderdag."

Jansen vervolgt: "Verder bieden we op de eerste verdieping van het huis korte trainingen van het werkgeheugen (chemobrein) aan. In weer een andere ruimte wordt getoond hoe je op verschillende manieren een hoofddoek kunt knopen en wat er op het gebied van haarwerken allemaal mogelijk is.
Er is informatie over make-up, hoe je tijdens en zelfs jaren na de chemo, bijvoorbeeld je wenkbrauwen weer mooi kunt maken. En er is een diëtiste die tips en advies geeft over voeding en recepten."

Verwennerij
Dat woordje verwennerij staat volgens de dames van de borstkankervereniging niet voor niets bij de aankondiging voor de 'Infodag met verwennerij'. "Wij zijn erg blij dat we twee masseuses met de specialisatie 'massage bij kanker', bereid hebben gevonden om korte hand- en voetmassages te geven. Iedereen die graag even deze kleine verwennerij wil ondergaan kan zich op de 31e oktober via een intekenlijst opgeven of telefonisch bij het Inloophuis. En net als in de supermarkt: op is op," vertelt Juliette Godschalk die aangeeft dat er ook een ruimte in het Inloophuis is ingericht waar een kopje koffie wordt aangeboden, waar een praatje kan worden gemaakt en waar informatie over de BVN, met leuke hebbedingetjes, en info over het Inloophuis Oude IJssel verkrijgbaar is.


inloophuisoudeijssel.nl