Menner Sven Jansen en groom Gea van de Mars met hun pony's Marie en Kees in actie. Foto: Liesbeth Spaansen
Menner Sven Jansen en groom Gea van de Mars met hun pony's Marie en Kees in actie. Foto: Liesbeth Spaansen Foto: Liesbeth Spaansen

Veel spektakel bij Samengestelde
Menwedstrijd

HENGELO – De Samengestelde Menwedstrijd op zaterdag 10 en zondag 11 oktober georganiseerd door Menvereniging In Stap en Draf, kon onder bijzonder prettige weersomstandigheden worden verreden. De zon scheen volop. Het publiek genoot op Evenemententerrein De Hietmaat van mooie proeven, met als hoogtepunt de vierspannen op de zondagmiddag.

Voor het eerst in jaren was het droog dit wedstrijdweekend. De zon scheen volop. Het was wel behoorlijk koud en moesten deelnemers en hun publiek zich daarop kleden.

Iedereen genoot van de spectaculaire verrichtingen bij de zes hindernissen, waarbij tijdwaarnemers klaar stonden om te klokken. Elke keer weer was het spannend met welke tijd een team het rijden van de hindernis had volbracht.

Langs twee trajecten verreden de deelnemers hun wedstrijd. De menner had de teugels in handen. De groom, de assistent van de menner, stond achterop de marathonwagen. De grotere spannen hadden meerdere grooms.
Deelnemers van de 26e Samengestelde Menwedstrijd reden in verschillende rubrieken en aanspanningen, zoals enkelspan (één paard), dubbelspan (twee paarden naast elkaar), tandem (twee paarden voor elkaar) of vierspan (twee paarden voor en twee paarden achter).
Na de veterinaire controle gingen de spannen van start. Zondagochtend mochten de pony's aan het werk. Pony's hebben een schofthoogte van minder dan 1.56,9 meter. Vanaf 1.57 meter spreekt men van paarden. Deze categorie kwam 's middag in de wedstrijd. De menwedstrijden wordt door het publiek gewaardeerd: het is een samenspel tussen menners, grooms en paarden.

Prijzen werden uitgereikt voor de spannen met de beste tijden in Dressuur, Vaardigheid, Marathon en voor de drie onderdelen samen. Uitslagen en andere informatie is te vinden op de websites.


www.instapendraf.nl

www.hoefnet.nl