Daniël Willemsen traint met Peter Beunk in de bak. Veelbelovende combinatie voor 2016. Foto Albert Schreuder
Daniël Willemsen traint met Peter Beunk in de bak. Veelbelovende combinatie voor 2016. Foto Albert Schreuder Foto: Albert Schreuder

Europees kampioen: Koen Hermans en Peter Beunk

HENGELO - Het Nederlandse team van zijspancrossers is winnaar geworden van de Sidecarcross of Nations, een landenwedstrijd met drie combinaties per land. In het Duitse Schwedt wisten Bax/Stupelis, Daniël Willemsen/Beunk en Hermans/van Gaalen de Europese titel binnen te slepen.

Onder hen dus twee Hengeloërs: Koen Hermans en Peter Beunk, die voor het eerst in een officiële wedstrijd bij Daniël Willemsen in de bak stond.

Bij deze landenwedstrijd staan in elke manche twee combinaties per land aan de start, een vanaf de eerste startrij, de ander in de tweede startrij. In de eerste manche eindigden Bax/Stupelis als tweede en Willemsen/Beunk als vijfde. België nam de leiding met Nederland als tweede.
De tweede manche was voor Nederland. Willemsen/Beunk wisten als eerste over de finish te gaan, terwijl Hermans/van Gaalen van de tweede startrij naar plaats 4 wisten te rijden. De veelbelovende combinatie Willemsen/Beunk boekte dus direct al een succes!

In de derde reeks wist Bax/Stupelis te winnen en zij eisten daarmee ook de individuele dagzege op. Hermans/van Gaalen werd opnieuw vierde en daarmee was Nederland winnaar met 13 punten van de Sidecarcross of Nations 2015. De Belgen werden door een crash van Vanluchene/Soenens teruggeworpen naar de derde plaats met 33 punten. Engeland eindigde in het totaalklassement als tweede met 27 punten.

Hiermee is voor zowel Hermans als Beunk het succesvolle seizoen op een fantastische manier afgesloten. Verderop in dit nummer een interview met Peter Beunk.


DVO DS1 van slag

HENGELO - De DVO dames lijken van slag te zijn. Zelfs in de eigen Sporthal De Kamp is het niet meer de baas en leed het voor de tweede achtereenvolgende maal een 0-4 nederlaag. Tegen Lutheria uit De Lutte had de geel-zwarten wel kansen op de winst, maar wisten geen punten in Hengelo te houden.

Van Lutheria was weinig bekend, nooit eerder stond DVO tegenover deze ploeg in het veld. Aangezien ze ook nog geen competitiewedstrijd hadden gespeeld was het afwachten wat de sterkte was, maar algemeen bekend is dat volleybalmeiden uit Twente meer spinazie lijken te eten.

In de eerste set ging het lange tijd gelijk op. Lutheria stond verdedigend goed haar vrouwtje, waardoor DVO er moeilijk doorheen kon komen. Tot 19-19 kon DVO het bijbenen, maar daarna sloop de angst in de ploeg. De aanvallen waren te voorzichtig, met als gevolg dat de ballen net zo hard weer terugkwamen. Met 21-25 ging de set verloren.

In de tweede set ging het een stuk beter. Via 6-2, 11-5 sloeg DVO bij 14-7 zelfs een gat van zeven punten. Tot 19-14 leek er geen vuiltje aan de lucht, totdat Lutheria plotseling met een goede serie langszij kwam bij 20-20 en vervolgens met 21-25 doorging en de set weer won. In deze set maakte Nicky Eugelink haar debuut.
De derde set leek op de tweede. Met 7-1 had DVO al snel weer een flinke voorsprong, die het in goede vorm nooit meer uit handen gaf. De onzekerheid sloeg snel weer toe met veel misverstanden en warrige situaties. Bij 8-8 was het weer gelijk en even later stond DVO met 10-15 achter.

Daarna zagen de supporters, die de voorkeur aan volleybal gaven boven voetbal, even weer het oude DVO dat zich terugknokte. Via 17-17 kwamen de Hengelose dames zelfs op 23-20 en leek het de set te pakken. De setpoints bij 24-23 en 25-24 konden helaas niet worden verzilverd en met 25-27 ging ook deze set naar Lutheria.

In de vierde set stond DVO steeds tegen een achterstand aan te kijken. Alleen bij 13-17 kwam DVO door een goede opslagserie van Nicky Eugelink terug tot 17-17, maar daarna had Lutheria weinig moeite de set met 19-25 naar zich toe te trekken.

Daarmee bleef DVO DS1 opnieuw zonder punten en lijkt er voorlopig niet meer dan een middenmootpositie in te zitten. Een mooie taak voor trainer Henk Wahl om er weer een hecht team van te maken en het zelfvertrouwen terug te winnen. Na de bekerwedstrijd tegen Orion DS3 op 12 oktober volgt op zaterdag 24 oktober de volgende wedstrijd tegen BOVO, 18.00 uur in Aalten (Stationsplein).