Schutterskoningin Baak 2015 Astrid Deckers wordt gefeliciteerd. Foto: Theo Janssen
Schutterskoningin Baak 2015 Astrid Deckers wordt gefeliciteerd. Foto: Theo Janssen Foto: Theo Janssen

Schutterskoningin Baak 2015:
Astrid Deckers

BAAK – Maandag 5 oktober vonden op de vogelwei het vogelschieten, vogelknuppelen, schijfschieten, lepeltjes schieten en voor de schoolkinderen kegelen en handboogschieten plaats. Onverwachts viel de vogel naar beneden en kon Astrid Deckers worden gefeliciteerd. Kampioen vogelgooien werd Ria Kapper, de eerste Kampioen Vogelschieten jeugd is Noa van Aalst.

Het was de tweede keer dat Astrid Deckers meedeed met vogelschieten. "Wonder boven wonder schiet ik die vogel eraf," vertelt ze aan de keukentafel. Ze lacht. "Toen de mensen mijn naam hoorden, vroegen ze wel: 'wie is dat nou'." Al snel werd duidelijk dat zij de vriendin van Werner Willemsen is, uit Kerkdriel. Het 241ste schot was wel goed gericht, want ze kreeg het advies om op de romp te richten. Tot haar verbazing viel de vogel. "Ik zei: 'Sorry, sorry, sorry'." Ze vond het ook wel sneu voor diegene die al jaren koning willen worden. Toch genoot zij van de vaandelhulde op de weide, de prijsuitreiking op het podium in de tent, de ereronde door Baak met de bielemannen en de versierde tuin. Volgend jaar zitten Astrid en Werner in de koets.

UITSLAGEN VOGELWEI:
Vogelschieten: Romp Astrid Deckers, Rechtervleugel: Niels Teunissen, Linkervleugel: Rick Eenink, Staart: Theo van den Bos, Kop: Gerrit Oosterink. Vogelknuppelen: Romp: Ria Kapper, Rechtervleugel: Elles Aaldering, Linkervleugel: Joke Zenhorst, Staart: Ineke Weiman, Kop: Annie Langenhof. Schijfschieten: Kampioen Jan Zenhorst. Lepeltjesschieten: Kampioen Rowald Franck.
Kleine schutterij. Kegelen: Groep 1 t/m 5: Sander Schiphorst, Thomas Franck en Bente Reindsen. Handboogschieten: Groep 6 t/m 8: Meike Meijer, Jorn van Leussen, Thijmen Schut. Vogelschieten jeugd: Kampioen Noa van Aalst.