De deelnemende kinderen zijn ware dierliefhebbers die veel tijd en liefde in hun diertje steken. Fo
De deelnemende kinderen zijn ware dierliefhebbers die veel tijd en liefde in hun diertje steken. Fo Foto: Jan Hendriksen

Kind en Dier tijdens kleindierenshow

VORDEN - Pluimvee- en Konijnenvereniging Vorden en omstreken (PKV) organiseert vrijdag 30, zaterdag 31 oktober en zondag 1 november weer de jaarlijkse Bronckhorsterkleindierenshow in Kapel De Wildenborch in Vorden. Een vast onderdeel tijdens deze tentoonstellingsshow is de wedstrijd Kind en Dier. PKV wil met deze wedstrijd de jeugd betrekken bij het houden van dieren.

Voor de show komen twee leden van PKV samen met de kinderen de dieren en hun hokje thuis bekijken. Op zaterdagmiddag 31 oktober tijdens de tentoonstelling vindt de eindjurering plaats van Kind en Dier ook door twee leden van PKV. Het is elk jaar weer een geweldig leuk gebeuren. De deelnemende kinderen zijn ware dierliefhebbers die veel tijd en liefde in hun diertje steken. Kinderen tot veertien jaar kunnen deel nemen met hun lievelingsdier zoals een konijn, cavia, duif, hamster of tamme rat. Elke deelnemer wordt beloond met een prijsje en in elke diersoort wordt een winnaar aangewezen. De deelname is gratis. De leden van PKV hebben als hobby het fokken en met het doel het in stand houden van allerlei soorten rassen en kleurslagen van hoenders, konijnen, cavia's, watervogels, siervogels en sierduiven. Opgave voor Kind en Dier voor maandag 19 oktober bij Gerrit Lenselink, telefoon (0575) 552670 of (06) 46121517, e-mail: gerritlenselink@hotmail.com.