De leerlingen van Gelderveste. Foto: PR
De leerlingen van Gelderveste. Foto: PR Foto:

Leerlingen Gelderveste op bezoek bij Achterhoek Nieuws bv

De redactie werd overspoeld met vragen

LICHTENVOORDE – Op vrijdag 2 oktober bracht de voltallige 'redactie' van de vakantiekrant van Gelderveste een bezoek aan de redactie van Achterhoek Nieuws bv aan de Bleekwal in Lichtenvoorde. De groep bestaande uit elf groep 7 en 8 leerlingen van Gelderveste die samen een krant gaan maken, wilden graag meer te weten komen over de krant en redactiewerkzaamheden.

Om 11.00 uur arriveerden de leerlingen bij Achterhoek Nieuws bv voor hun eerste redactiebijeenkomst. En wat is er nu leuker dan bij een echte redactie komen kijken? Bij Achterhoek Nieuws bv maken ze iedere week maar liefst 14 kranten, dus er was genoeg te ontdekken!

'Kijkje nemen op een echte redactieafdeling'

Eerst mochten de (leerling)redactieleden van de Vakantiekrant zelf vertellen wat zij tot nu toe al hadden gedaan wat redactiewerkzaamheden betreft. Daarna vertelden twee redactieleden van Achterhoek Nieuws bv het een en ander over de krant en hun werk op de redactie. Vervolgens was het tijd om kennis te maken met het krantensysteem waarmee de redactie werkt en om 12.30 uur was het weer tijd om huiswaarts te keren. Maar niet voordat er nog een groepsfoto werd gemaakt die de leerlingen uitgeprint op een voorpagina als aandenken meekregen naar huis.

De redactie van Achterhoek Nieuws wenst Martijn Toonk, Maxine Ubbink, Jasper Engbersen, Daan Wichmann, Luka Scheffer, Sanne Schuitemaker, Marijne Bos, Maartje van Gijssel, Alissa van de Heijden, Anco Goorhuis en Suus Pieterse heel veel succes met het maken van de Vakantiekrant van Gelderveste.


Pop up restaurant Gaon Etten staat in teken van wild

WINTERSWIJK – De laatste editie van dit seizoen van Gaon etten in de Achterhoek vindt plaats op een nu nog geheime locatie in Winterswijk. Het driegangenmenu staat in deze herfstmaand uiteraard in het teken van wild eten.

Werden alle voorgaande edities van dit seizoen buiten gehouden, de laatste editie vindt op vrijdag 30 oktober aanstaande binnen plaats. Dit is dan ook het enige verschil, want het gezellige, ongedwongen eetevenement met een vleugje entertainment en een toefje achtergrondinformatie vindt wederom op een bijzondere, prachtige 'warme' locatie plaats in de Achterhoek. Wilt u weten waar die mooie plek is, reserveer dan een plek via www.gaon.nl. Twee dagen voor uw avond uit, verneemt u waar u precies moet zijn.

Tijdens een avond uit bij Gaon bent u verzekerd van een hartelijk ontvangst door vriendelijke gastheren en –vrouwen, goede Achterhoekse wijnen en bier, een voortreffelijk driegangenmenu bereidt door koks die de Achterhoekse producten een zeer warm hart toedragen. Door het veranderen van zitplaats tussen de gangen bent u verzekerd van steeds verrassende, andere gespreksonderwerpen met nieuwe disgenoten. En u wordt altijd getrakteerd op een cultureel en/of informatief entertainment.

Vrijdag 30 oktober is uw laatste kans van dit jaar om dit bijzondere pop up restaurant mee te maken in de Achterhoek en kunt u wild gaon etten in Winterswijk. Mis het niet!


www.gaon.nl


Gelderse museumdag in Toldijk

TOLDIJK - Zaterdag 24 oktober wordt bij het Achterhoeks Planetarium aan de Hoogstraat 29 in Toldijk deelgenomen aan de Gelderse Museumdag. Open van 11:00 tot 16:00 uur.

Heb je ooit gedroomd van een mooie vliegreis over de aarde, of een ruimtereis naar een van onze planeten of nog verder weg: naar de sterren? Deze droom kan in Toldijk werkelijkheid worden. Doe mee aan de Ruimte-quiz en test je kennis van sterren en planeten of raad het aantal …… (maar dat hoor je wel als je komt).

Met een klein groepje astronauten kun je in Ruimteschip Aarde de droomreis van je leven maken. In twee minuten tijd draait de bol volledig rond en maak je een onvergetelijke wereldreis. Of kom binnen in 'De wereld op z'n kop' en zie hoe de sterrenhemel boven Antarctica eruit ziet.
Op het buitenterrein zijn verder nog bijzondere bouwwerken te zien zoals de Eiffeltoren en de scheve Toren van Pisa. In Toldijk worden jouw dromen misschien wel (bijna) werkelijkheid.


www.achterhoeksplanetarium.nl