Jerry van de Bunt. Foto: Henk Teerink
Jerry van de Bunt. Foto: Henk Teerink Foto: Henk Teerink

Succesvolle Battle of the Nations Hamove leden

HENGELO - Zondag 11 oktober was een unieke dag in de motorsportcarrière van Rob Hartog. De Kawasaki-coureur scoorde maar liefst vier podiumplaatsen in Assen op één dag! Hartog had zich op pole position gekwalificeerd in de ONK Supersport klasse. Tijdens de Battle of the Nations op het TT Circuit kwam Hartog ook in actie op een Superbike machine, waar hij de tweede startpositie wist te veroveren. Een knappe prestatie van de 23-jarige, aangezien het pas zijn tweede optreden was in deze klasse.

Hartog won op zondag met overmacht beide ONK Supersport wedstrijden. De coureur uit Abbekerk werd in de eerste Superbike wedstrijd tweede, achter Danny de Boer. In de tweede race pakte hij brutaal de eerste ronden de leiding, gevolgd door De Boer. Na een aantal ronden kwam De Boer aan Hartog voorbij, maar finishte met een ruime voorsprong op een tweede positie. Met deze uitslag pakte hij zijn vierde podiumplaats van de dag.

Johan Fredriks kwam uit in de Superbike-categorie. De BMW-coureur scoorde in de eerste race een zevende plaats. In de tweede race kwam Fredriks als negende over de eindstreep. Marcel Ritzer en Jurgen Banda reden op zondag twee wedstrijden in de zijspanklasse. In de eerste manche kwamen ze als achtste over de finish, nadat het duel hadden gewonnen van de combinatie Croft-Portijk.

In de tweede manche waren de rollen omgedraaid en finishten Ritzer-Banda achter de Brits-Nederlandse combinatie als negende. Jerry v.d. Bunt werd tweemaal tweede in de categorie FIM Europe Supermono Cup. De winst ging beide keren naar de Duitse rijder Lucas Wimmer. Voor de clubleden van de Hamove waren dit de laatste races van het seizoen.

Basteom winst tegen FC Zutphen

Uitwedstrijd levert 4-1 overwinning op

STEENDEREN - Basteom heeft goede zaken gedaan door deze lastige uitwedstrijd, tegen een concurrent voor de bovenste plaatsen, winnend af te sluiten. In verband met de bokbierdag in Zutphen begon de wedstrijd op verzoek van de thuisploeg al om 12.00 uur.

Basteom startte sterk en na 13 minuten stond er al een 0-2 stand op het scorebord. Al direct waren er enkele kansjes, maar dat leverde nog niets op. Daarna ging het snel, twee identieke situaties, cornerbal vanaf rechts, klutsbal voor het doel en twee keer goed ingeschoten. Gijs Buiting tekende voor de 0-1 en Gerrit Vierhuis voor de 0-2.
Daarna zakte Basteom wat weg, er was veel balverlies en de ploeg had moeite om de bal in de ploeg te houden, waardoor de thuisploeg weer terug kon komen in de wedstrijd. Ondanks het onrustige spel kreeg Basteom wel twee dotten van kansen, maar gescoord werd er niet. Een doelpunt had de wedstrijd op slot gegooid, maar doordat dit niet gebeurde, bleef FC Zutphen geloven in een beter resultaat.
De tweede helft bleef het aanvankelijk wat onrustig en dat leverde in de 63e minuut de 1-2 op en de Basteom-supporters zagen alweer een 'Doesburg-scenario' opdoemen, toen een 2-0 voorsprong nog werd weggegeven en de ploeg uiteindelijk met één punt tevreden moest zijn. Maar Basteom had daar blijkbaar van geleerd, want de ploeg rechtte de rug en nam het initiatief in de wedstrijd weer over.
In de 68e minuut leverde dit een doelpunt op, toen Gerrit Vierhuis een mooie individuele aktie beheerst afrondde en de stand op 1-3 bracht. FC Zutphen probeerde met de moed der wanhoop nog wat te forceren, maar de kansen waren voor Basteom. Toch duurde het nog tot de 90e minuut voor er werd gescoord, Daan Tieleman schoot vanuit een moeilijke hoek raak, 1-4 eindstand.

Conclusie:
Na het onnodige puntenverlies in en tegen Doesburg, nu een beter herstel na een tegendoelpunt en uiteindelijk verdiend 3 punten meegenomen naar huis. Aanvallend worden er veel kansen gecreëerd, er wordt ook veel gescoord, door verschillende spelers en dat is mooi. Verdedigend kan het allemaal nog wat beter, de organisatie staat niet altijd zoals het moet en in de opbouw is het vaak gehaast en onrustig met teveel balverlies. Als dit nog beter wordt, kan er meegedaan worden om de prijzen die aan het eind van de competitie worden verdeeld.
Beste Basteom-supporters, volgende week weer een belangrijke wedstrijd thuis tegen De Hoven, opnieuw een concurrent voor de bovenste plaatsen. Blijf de ploeg steunen, zondag 18 oktober, aanvang 14.00 uur, bij de wedstrijd Basteom 1 – De Hoven 1.