Slagwerkgroepen geven concert: 'Stick Together' in de Gruitpoort Doetinchem. Foto: PR
Slagwerkgroepen geven concert: 'Stick Together' in de Gruitpoort Doetinchem. Foto: PR

Slagwerkers Crescendo en Concordia geven samen concert: 'Stick Together'

DOETINCHEM - Op zondagmiddag 25 oktober zullen Slagwerkgroep Crescendo en Melody Percussion band Concordia samen een concert geven genaamd 'Stick Together' in de Gruitpoort te Doetinchem. Daar is licht, geluid en podium aanwezig en in de Filmzaal is de akoestiek bijzonder geschikt voor slagwerkers.

Dat twee verenigingen uit hetzelfde dorp Hengelo samen een concert geven, mag toch wel uniek gevonden worden. De overeenkomsten tussen de twee slagwerkgroepen Crescendo en Concordia: samen spelen in gebouw de Hietmaat, spelen op elkaars instrumenten en sinds januari dezelfde dirigent, Gilbert Wientjes. Maar ze repeteren wel op een aparte avond en zijn twee verschillende verenigingen.
Gilbert is begonnen in 2008 bij Crescendo, waar hij zich richt op het spelen van dance en eigentijdse muziek, pop klassiekers van deze tijd. Compleet met combo, blazerssectie en zang. Het is in de loop der jaren een echte entertainment slagwerkgroep geworden.
In januari 2015 is Gilbert begonnen bij Concordia, waar hij zich richt op de hedendaagse slagwerkmuziek, ritmische hoogstandjes. Wientjes: "In december 2014 kwam ik in gesprek met de voorzitter van Concordia, zij zochten een nieuwe dirigent en in januari 2015 ben ik er gestart. Eerst moest ik er wel even over nadenken, je kunt natuurlijk niet hetzelfde gaan doen bij beide verenigingen, zó dicht bij elkaar. Een hele uitdaging is het wel! Het leuke is dat het twee echt verschillende groepen zijn, de mogelijkheden in Hengelo zijn alleen maar groter geworden op slagwerkgebied om te kiezen. Als je dit allemaal wilt zien en horen moet je uiteraard gewoon komen kijken op 25 oktober te Doetinchem!"
Per 'Stick together' concert in de Gruitpoort zal een gastoptreden worden verzorgd door een bevriende slagwerkgroep uit de regio! De zang wordt verzorgd door Marise den Bakker, Deborah Terlouw, Mieke van Uum en Els van Uum.
Zondag 25 oktober: Aanvang 14.30 uur: gastoptreden van Melody Percussion Band Concordia uit Hengelo. Vrijdag 13 november: Aanvang 20.00 uur: gastoptreden van Slagwerkgroep Beatrix uit Dinxperlo. De zaal is een half uur voor aanvang open.
Kaartjes zijn te bestellen bij ticketscrescendo@gmail.com en aan de zaal verkrijgbaar. Voor meer info kijk op onze Facebook pagina SwgCrescendo Hengelo.