Rondrit in de huifkar en rondleiding in Museum Smedekinck. Foto: Liesbeth Spaansen
Rondrit in de huifkar en rondleiding in Museum Smedekinck. Foto: Liesbeth Spaansen Foto: Liesbeth Spaansen

Toeristische Relatiedag georganiseerd door
Toeristisch Platform Zelhem

ZELHEM - Donderdag 8 oktober organiseerden Heleen Faber van Achterhoek Toerisme, de vijf toeristische platformen en de VVV Bronckhorst de eerste Toeristische Relatiedag Bronckhorst nieuwe stijl. 75 ondernemers en andere betrokkenen meldden zich aan voor de bijeenkomst, dit keer georganiseerd door het Toeristisch Platform Zelhem.

Ilse Jansen van TPZ heette iedereen van harte welkom. "Een aantal jaren geleden werden er netwerkbijeenkomsten georganiseerd waarbij iedereen die toeristische verbondenheid had, welkom was. Dit waren interessante leuke bijeenkomsten. Kijken in de keuken van een ander, debatteren hoe krijgen we nog meer toeristen/recreanten naar Bronckhorst. Hoe kunnen we zoals bij de introductie van de TROB destijds door onze burgemeester zo mooi gezegd werd, met elkaar parels rijgen. Iedereen met zijn eigen identiteit in zijn eigen dorp of stad." Deze relatiedag was de opvolger van dat initiatief.
Heleen Faber vertelde over Achterhoek Toerisme, welke projecten dit jaar werden aangepakt, zoals de kinderroutes en wandelroutes. Ook de plannen voor het aankomende jaar werden genoemd en konden ondernemers zelf nog onderwerpen aandragen. Daarnaast introduceerde ze de cursus 'Gastheerschap'.
Deze dag stond in het teken van Zelhem. Een stukje terug in de tijd, met een rondleiding door Museum Smedekinck, waar de Daele alleen al vele verhalen herbergt. Ook stond een rondrit met een huifkar op het programma. Tijdens deze rit vertelden vrijwilligers van het museum over de historie en andere interessante zaken van Zelhem.
Tot slot was er in de Schure een Zelhemse ondernemersmarkt ingericht. Daar presenteerden verschillende bedrijven zich, kon de (wisselende) expositie worden bekeken en was er voldoende gelegenheid om met elkaar te netwerken en mooie arrangementen aan elkaar te rijgen. Het bericht dat de Giro op zondag 8 mei 2016 door de Achterhoek zal denderen, was een extra mooi aanknopingspunt daarvoor.