Ensemble de Nootzaak. Foto: PR.
Ensemble de Nootzaak. Foto: PR. Foto:

Concert Blaaskwintet Nootzaak

HUMMELO - In het kader van de concerten 'Zondagmiddag in Hummelo' zal op 25 oktober blaaskwintet de Nootzaak optreden in de dorpskerk. Muzieknoten vormen de 'zaak' van de vijf pas afgestudeerde musici van het ensemble. De kerk is open om 14.30 uur, het concert begint om 15.00 uur.

Dit nog 'jonge' ensemble heeft zijn sporen reeds verdiend. Zo wisten zij met hun optreden tijdens het Grachtenfestival te Amsterdam het publiek te overtuigen met hun charme en speelplezier. Het blaaskwintet bestaat uit Kelly Kicken (fluit), Niels Pol (hobo), Thijs Zomer (klarinet), Henk Veldt (hoorn) en Suzanne van Berkum (fagot). De musici combineren werken uit de klassieke tijd, met meer hedendaagse composities. Ook eigen arrangementen wisselen elkaar tijdens de concerten met een Nootgang.
Het concert wordt een gezellige loungemiddag voor iedereen die van licht klassieke muziek houdt. De entree bedraagt 10 euro, inclusief consumptie. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Leerlingen van de muziekschool betalen de helft.
Kaartverkoop aan de zaal kost 2,50 euro extra. Voorverkoop bij Spar Janssen Hummelo vanaf 6 oktober of via zondagmiddaginhummelo@gmail.com