De groep van Scouting Sweder van Voorst met Star Wars figuren. Foto: Liesbeth Spaansen
De groep van Scouting Sweder van Voorst met Star Wars figuren. Foto: Liesbeth Spaansen Foto: Liesbeth Spaansen

Scouting Sweder van Voorst eindigt 26ste na
Jotihunt Episode XV 'Star Wars'

HUMMELO - Zaterdag 17 en zondag 18 oktober namen 66 scoutinggroepen in de provincie Gelderland deel aan de jaarlijkse Jotihunt. De vossenjacht werd voor de vijftiende keer georganiseerd door Steunpunt Scouting Gelderland. Scouting Sweder van Voorst uit Hummelo en Keppel was van de partij en bracht in het weekend vol opdrachten, hints en hunts binnen het thema 'Star Wars' genoeg punten bijeen voor een verdienstelijke 26ste plaats.

Meer dan een week voor de Jotihunt stond de eerste opdracht al op de website: maak een R2-D2 van precies één meter hoog en 3D, die kan rijden, zijn 'hoofd' kan draaien en het logo van de groep kan projecteren. Na een paar avonden timmeren, bouwen, papier-maché plakken, 3D printen en verven, stond hij er, goed voor het volledige aantal punten. Het hele weekend kwamen er overigens opdrachten waar deze robot een rol speelde.

Vrijdagavond was het in het clubgebouw in Hummelo al een drukte van belang om alle computers neer te zetten en de slaapzakken uit te rollen op de slaapzaal. Er was voldoende eten en drinken ingeslagen en voor de zaterdag was een ouder bereid gevonden om pannenkoeken te bakken.

Om 9.00 uur zaterdagochtend kwam de eerste opdracht binnen, de wedstrijd was begonnen. Spannend wat de organisatie dit keer voor opdrachten en hints bedacht had.
Altijd leuk zijn de foto-opdrachten. Telefoontjes naar huis leverde de gewenste kleding en attributen op. Scouts in hun rol als Luke Skywalker, Darth Vader, Leia Organa, Yoda, stormtrooper en Han Solo bijvoorbeeld en de hond als Chewbacca. Er moest een groepsfoto voor het clubgebouw worden gemaakt en een libdub filmpje en was er een fotomontageopdracht. Geknutseld werd er ook, zoals de AT AT van drie meter hoog, een 3D landschap en een pompoen als doorschijnende Death Star lantaarn.

De vossen moesten worden gevonden, gehunt. Daar waren coördinaten voor nodig, die in raadsels werden doorgegeven. De codes stonden verborgen in Lego, sterrenbeelden, snippers van een stripverhaal, spijkerschrift, driehoeks berekeningen of muzieknoten.

Dertig uur duurde de jotihunt en na een aantal tussenstanden, was om 17.00 uur precies de eindstand bekend. Scouting Sweder stond op een zeer verdienstelijke 26ste plaats. Scouting Roothaangroep Doetinchem uit Doetinchem behaalde de meeste punten en ontving de Jotihunt-trofee.


www.scoutingsweder.nl

www.facebook.com/scoutingsweder