Ondanks het miezerige weer deden heel wat deelnemers mee. Foto: PR.
Ondanks het miezerige weer deden heel wat deelnemers mee. Foto: PR. Foto:

Pronkzitting bij De Doldraejers

VELSWIJK - Op zaterdagavond 31 oktober zal tijdens de pronkzitting in het Doldraejershuus, de veertigste Prins carnaval van Velswijk en Wittebrink aan het publiek gepresenteerd gaan worden. De gehele avond staat in het teken van humor, muziek, hilariteit en natuurlijk gezelligheid.

Daarvoor staan de buuts van dit jaar weer garant. Met namen als Huppel & Knuppel, Fons Monasso en Druppel, heeft de carnavalsvereniging wederom ijzersterke en superleuke buuts in huis.

Ook de dansgardes van De Doldraejers zullen na maanden van flink oefenen deze avond hun nieuw ingestudeerde dans aan het publiek laten zien. Uiteraard kan men tussendoor zelf ook met de voetjes van de vloer, want er is deze avond ook weer goede live muziek aanwezig in de vorm van Frank Bugter. Helaas betekent deze pronkzitting ook het aftreden van de huidige Prins Wim de Derde. Het hele jaar heeft hij paraat gestaan voor de vereniging en heeft zich een waardige Prins getoond. Maar Prins Wim de Derde zal nu deze avond zijn macht als Prins weer moeten afstaan aan de nieuwe Prins. Na zijn aftreden gaat prins Wim de Derde weer door het leven als Wim Derksen.
Dan zal rond de klok van elf uur de nieuwe prins zich laten presenteren tijdens de prinspresentatie. Dit is een speciale happening waarbij de nieuwe prins tijdens een mysterieuze act, aan het aanwezige publiek wordt bekend gemaakt. En wie oh wie mag zich de nieuwe Prins van Velswijk & Wittebrink gaan noemen?

Om 19.30 uur gaat de zaal van D'n Draejer open. Om 19.45 uur begint de live muziek en om 20.00 uur zal president Erik, Prins Wim de Derde met zijn gevolg en de raad van elf aankondigen en deze feestelijke avond openen.

Deze avond is voor iedereen toegankelijk, entree kaarten zijn gewoon verkrijgbaar aan de zaal D'n Draejer. Buurthuis D'n Draejer, Velswijkweg 50.