Sjoerd Eskes in actie. Foto: Hans Gerritsen
Sjoerd Eskes in actie. Foto: Hans Gerritsen Foto: Hans Gerritsen

Sjoerd Eskes kampioen MX2

HENGELO - Sjoerd Eskes de crosser uit Hengelo is afgelopen weekend clubkampioen geworden zonder ook maar een meter te rijden. Eskes reed dit jaar voor het Nederlands kampioenschap MX2 en daarnaast reed hij ook voor de punten in het clubkampioenschap van de HAMAC uit Harfsen.

Het kampioenschap in Harfsen bestond dit jaar uit vijf wedstrijden van twee manches. Helaas moest de laatste wedstrijd geannuleerd worden door het vele regenwater van de afgelopen weken. De basis voor het kampioenschap in Harfsen werd gelegd in het voorjaar. De eerste wedstrijd werd meteen goed begonnen en Eskes behaalde een derde en tweede plek voor het kampioenschap. Bij de tweede en derde wedstrijddag in april eindigde hij net buiten het podium maar hield wel de aansluiting in het kampioenschap. Op de vierde wedstrijddag op 16 mei, pakte hij met een eerste en tweede plek de dagzege. Met een ruime voorsprong van 36 punten op de nummer 2 zou hij zich vervolgens kunnen gaan richten op de kampioenswedstrijd welke, na de zomerstop, op 5 september gepland stond. Eskes die een dag na de vierde wedstrijd in Harfsen meedeed aan de NK in Markelo kwam daar in botsing met een andere rijder en ontwrichte zijn sleutelbeen van z'n schouder. Een operatieve ingreep was noodzakelijk en de revalidatietijd werd geschat op zes maanden. Dat zou betekenen dat hij niet mee kon doen aan de clubwedstrijd in Harfsen die gepland stond op 5 september. Het geluk stond aan zijn zijde want die wedstrijd werd afgelast in verband met het slechte weer. Ook de reserve data van 16 september en 17 oktober vielen in het water en werden afgelast. Daarmee haalde Eskes de titel binnen omdat er geen datum meer vrij was voor wedstrijden op het cross circuit van Harfsen. Hij vond het wel jammer, want hij was liever de strijd aangegaan om al rijdend als kampioen over de finish te komen!
Door de weinig kilometers die hij dit seizoen heeft gemaakt staat de ONK Enduro van Vorden en Zelhem wel op zijn verlanglijstje. In de maanden november, december en januari zal Sjoerd meerijden in de MX2 klasse van de wintercup die gereden zal worden in Harskamp. Daar zal hij zich optimaal gaan voorbereiden op het volgend seizoen.


www.hamac.nl