Inspiratie voor het Winters Pleinenfeest: levende standbeelden. Foto: PR
Inspiratie voor het Winters Pleinenfeest: levende standbeelden. Foto: PR

Winters Pleinenfeest zoekt levende standbeelden

HENGELO - "'Wij zijn op zoek naar mensen die op 11 december als levend standbeeld op ons Winters Pleinenfeest willen staan," schrijft bestuurslid Ria Zweers uit het Hengelo. Met een handvol bestuursleden stampt ze elke winter een evenement uit de grond. De ene keer een toneelspel, of een koor of er staat een megakerstboom in het dorpshart. Vaak met hulp van sponsoren.

Voor de komende decembermaand wil het bestuur verspreid over het Winters Pleinenfeest diverse levende standbeelden. Daarom staken ze hun licht op in Arnhem, bakermat van de World Living Statues. Het bezoek werd een teleurstelling, zegt Ria Zweers: "Professionele living statues kosten minstens € 250,- per persoon. Daar hebben we hier geen geld voor." Maar de organisatoren gaven hun plan niet op. Ze willen het nu proberen met amateurs, misschien wel zo leuk, vinden ze: "Mensen uit Hengelo en omgeving ... eigenlijk is iedereen welkom." Of het plan aanslaat bij de bevolking is nog even afwachten. "Hengelo is een hechte gemeenschap, maar we zijn allemaal Achterhoekers, wat we niet kennen ... onbekend maakt onbemind. We zullen mensen moeten motiveren om mee te doen. Aan de andere kant: het is avond en als standbeeld ben je geschminkt en niet meteen herkenbaar. Dat kan mensen over de drempel helpen. Ook al omdat je anderen voor de gek kunt houden."

Aanmelden als Living Statue? Neem dan contact op met Ria Zweers.


info@pleinenfeesthengelogld.nl

0575-461915


Bestuur Dorpsbelang Hengelo draagt estafettestok over

HENGELO - In mei van dit jaar hebben we in Contact een oproep geplaatst om nieuwe, enthousiaste leden voor het bestuur te werven. Tijdens de algemene jaarvergadering op 11 juni hebben we deze oproep nog eens herhaald. In de zomerperiode is vervolgens met verschillende mensen gesproken en inmiddels heeft een aantal van hen aangegeven actief te willen worden binnen Dorpsbelang Hengelo.

Tot ons grote genoegen kunnen we u nu melden dat een compleet nieuw team staat te trappelen om de estafettestok over te nemen van het bestuur van DBH. Op een speciaal ingelaste ledenvergadering, gepland voor donderdag 10 december, willen we dit nieuwe team graag installeren, voor die tijd zullen zij zich in Contact vast nader aan u voorstellen.

Dorpsbelang Hengelo ging van start in 2007, een jaar na de gemeentelijke herindeling en de totstandkoming van de gemeente Bronckhorst. En hoewel in de verschillende kernen verschillend invulling is gegeven aan soortgelijke initiatieven, het nut en de noodzaak ervan is in de loop van de jaren dubbel en dwars bewezen.

Het nieuwe team van Dorpsbelang ziet zich uitgedaagd om een nog belangrijkere rol te spelen als belangenbehartiger voor de Hengelose gemeenschap. Waar de afgelopen jaren is gekozen voor meer projectmatige activiteiten, zoals de kunstijsbaan, de komst van glasvezel, de dorpsvisie, Park de Bleijke, de binnensport, de glijbaan op het zwembad en dergelijke, zien zij de rol van Dorpsbelang nog meer als die van bruggenbouwer, initiator, spin in het web en van gesprekspartner voor de gemeente.

Als 'oudgedienden' waren wij vorig jaar al wel van mening dat Dorpsbelang Hengelo toe was aan nieuwe energie in de organisatie. Hengeloërs die weten wat er leeft en die met een frisse blik nieuwe ideeën en impulsen voortbrengen. Ons dorp liet en laat zien dat er gezamenlijk veel bereikt kan worden. Niet afwachten tot anderen je ertoe dwingen, maar zelf bedenken, zelf creëren en meebeslissen. Het doet ons goed dat daarin zal worden voorzien door de komst van het nieuwe team.

Nu de continuïteit van Dorpsbelang Hengelo gewaarborgd is, kunnen we met een gerust gevoel niet alleen het nieuwe jaar maar zeker ook de verdere toekomst in mét DBH. We geven onze opvolgers graag alle gelegenheid met Dorpsbelang Hengelo verder te gaan.

Om ze daartoe in de gelegenheid te stellen zullen we, overigens net als vorig jaar in november, één dezer dagen overgaan tot incasso van het jaarlijkse lidmaatschap. Bij voorbaat dank voor, wederom, uw bijdrage!

Speciale Ledenvergadering
10 december
Op donderdag 10 december houden we een speciale ledenvergadering om het nieuwe team te installeren en aan hen de bestuurstaken over te dragen. Locatie Zaal Langeler, aanvang 20.00 uur, waarvoor u bij deze van harte wordt uitgenodigd.


www.dbhengelo.nl

Afbeelding