Folkloristische dansgroep De Iesselschotsers. Foto: PR
Folkloristische dansgroep De Iesselschotsers. Foto: PR

Folkloreavond in zaal Den Bremer

TOLDIJK - Op zaterdag 7 november organiseert de folkloristische dansgroep de Iesselschotsers uit Steenderen een folkloreavond in zaal Den Bremer te Toldijk. De Iesselschotsers presenteren deze avond voor het eerst in hun nieuwe klederdracht.

Aan deze avond zullen naast de Iesselschotsers ook de Borculose Lebbenbrugge dansers en Loarns Plezeer deelnemen. De kapel Loarns Plezeer speelt muziek uit de Tsjechische gebieden Bohemen en Moravië, afgewisseld met zang van Joke en Herman. De avond begint om 20.00 uur, de zaal is open om 19.30 uur. De entree bedraagt € 3,00 (incl. koffie met cake).

Van 8 t/m 10 juli 2016 organiseren de Iesselschotsers in samenwerking met de Knupduukskes uit Vorden een Int. Nat. Folkl. dansfestival. Momenteel zijn er contacten met dansgroepen uit Taiwan, Chili, Polen en Schotland om aan dit festival deel te nemen.
Voor het onderbrengen van deze buitenlandse gasten zoeken zij gastgezinnen. Als u het leuk vind dit weekend een paar buitenlandse gasten in huis te hebben, meldt u dan aan bij Maria Loman, telefoon (0575) 452419.