Even voorstellen: Prins Gerard de Eerste. Foto: PR
Even voorstellen: Prins Gerard de Eerste. Foto: PR Foto:

Dienst van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap

HENGELO - Mevrouw Esseldien Wennink uit Doetinchem is zondag 15 november voorganger in de dienst van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap.

De kerkdienst is om 10.30 uur in de kleine kerk aan de Banninkstraat nr. 9 te Hengelo Gld. Na de dienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en om onder het genot van een kopje koffie/thee met elkaar na te praten. U bent van harte welkom.


Informatie over diabetes

ZELHEM - Vanaf december wordt het nieuwe begeleidingstraject gelanceerd; een samenwerking tussen Sportcentrum AeroFitt en fysiotherapie praktijk Janssen van Dijke. Door optimaal gebruik te maken van elkaars kwaliteiten is er een optimale situatie gecreƫerd om mensen met diabetes type 2 te begeleiden naar een gezondere leefstijl.

Op zaterdag 14 november wordt er daarom een informatiedag georganiseerd om verdere informatie te verschaffen over het nieuwe traject. Geheel vrijblijvend kunt u dan een lezing bijwonen en zullen er zowel fysiotherapeuten van Janssen van Dijke als instructeurs van Sportcentrum AeroFitt aanwezig zijn. Het diabetes leefstijl programma is voor mensen met diabetes type 2 en mensen met een verhoogd risico op diabetes. De begeleiding wordt in eerste instantie verzorgd door de fysiotherapeut en men stroomt later door naar het sportcentrum waar de begeleiding zal plaats vinden door een gecertificeerd instructeur. Naast een uitgebreide intake, test en beweeganalyse wordt de praktijk- en leefstijltraining specifiek afgestemd op deze doelgroep.
Diabetes Mellitus wordt in de volksmond suikerziekte genoemd. Diabetes wordt gekenmerkt door een te hoge bloedglucosespiegel en het is wereldwijd een van de meest voorkomende aandoeningen. Ook in Nederland is diabetes volksziekte nummer 1. Dit is de reden dat Janssen van Dijke en Sportcentrum Aerofitt de handen ineen hebben geslagen en er voor hebben gekozen om een speciaal beweegprogramma voor deze doelgroep te ontwikkelen.
Bent u nieuwsgierig, of wilt u eens geheel vrijblijvend kennis maken met ons? Meld u dan aan voor de gratis lezing op 14 november om 11.00 of 13.00 uur.


thomas@aerofitt.nl

(0575) 465001


Nieuwe prins bij De Doldraejers

VELSWIJK/WITTEBRINK - Tijdens een ouderwets gezellige en drukke pronkzitting van De Doldraejers, is zaterdag 31 oktober, de nieuwe Prins aan het publiek gepresenteerd.

Zo rond de klok van elf uur werd tijdens een speciale act de veertigste Prins carnaval van De Doldraejers bekend gemaakt in residentie het Doldaejershuus! Het is Gerard van Velzen geworden die zich dit jaar prins Gerard de Eerste mag gaan noemen en het carnaval in Velswijk en Wittebrink zal gaan leiden.
Eerder die avond moest Prins Wim de Derde (Wim Derksen) zijn macht weer afstaan aan de nieuwe prins.
De foto's zijn inmiddels te bekijken op de site.


www.dedoldraejers.nl