Prins Bram 2.0 van de Keidarpers. Foto: PR
Prins Bram 2.0 van de Keidarpers. Foto: PR

Prins Bram 2.0 treedt af als Prins van Keidarp

KEIJENBORG - 'Aliquando et insanire iucum est'. Ofwel vertaald naar het Nederlands: 'Het is wel eens prettig om gek te doen', is een mooie zin om met dit stukje te beginnen. Want Prins Bram 2.0, onze huidige geestelijk leider houdt namelijk van een feestje. En dat heeft Keijenborg geweten ook! Afgelopen jaar hebben de Keidarpers vele mooie, soms ietwat bijzondere festijnen mogen meemaken. Want hoe klein Keijenborg dan ook mag zijn, feestvieren is iets wat hier niet uitgelegd hoeft te worden!

Om u een stukje geschiedenis van afgelopen jaar te schetsen: De Keidarpers hebben sinds dertig jaar het Kindercarnaval weer georganiseerd. En dames en heren, dat was een groot succes! De hele zaal zat vol razend enthousiaste kinderen die de dag van hun leven hadden. Kosten noch moeite waren gespaard om het jonge grut, die zich ook trots aanhanger van onze mooie vereniging mogen noemen, kostelijk te vermaken.
Ook heeft de vereniging zich met hart en ziel ingezet voor een prachtige kermiswagen. Tijdens de optocht van de Keijenborgse kermis waren de Keidarpers dan ook het meest uitdrukkelijk aanwezig van iedereen. Dat heeft geresulteerd in een respectabele vijfde plek. Mooi man!
Om nog maar even door te gaan met het feestgedruis; op 19 juli heeft een select gezelschap binnen de vereniging voor het eerst Zomercarnaval georganiseerd. Dit was, zoals verwacht, een groot succes.
Het is inmiddels november en dat betekent dat het tijd is voor wisseling van de wacht. Prins Bram 2.0 gaat aftreden, dat betekent dat een nieuwe 'wijze uit het oosten' binnenkort de Prins of Prinses van Keidarp zal worden.
Voor het eerst in de geschiedenis zal vrijdag 13 november het ''Keidarps Kampioenschap Stropdasdrinken'' worden georganiseerd. Kijk voor meer info op de site of op Facebook.

De Prins en zijn gevolg nodigen u, volgeling en prettig gestoorde feestganger uit, om aanwezig te zijn bij de Pronkzitting van de Keidarpers. U wilt toch ook weten welke verlichte ziel er dit jaar is verkozen tot Prins der Keidarpers? Graag tot vrijdag bij Coens Tapperij in Keijenborg.


www.dekeidarpers.nl


Expositie 'De Dames'

KEIJENBORG - Sieradengroep 'De Dames' heeft opnieuw een expositie ingericht met hun creaties. Vanaf zaterdag 21 november tot en met zondag 13 december zijn hun werken te zien in Galerie 21 in Breedenbroek.

De Sieradengroep bestaat uit Berdy Langeler, Ann Blommaart, Freddie Hooijmaaijer, Maryan Bömer, Ellen Brink, Nancy Jansen en Maria Melgers.

Berdy Langeler leerde edelsmid Ann Blommaart kennen op de Gruitpoort. Berdy had geen les van haar, maar toen Ann van plan was om te stoppen, deed Berdy het voorstel om samen verder te gaan. Ann volgde de complete opleiding aan de Vakschool Schoonhoven en Berdy heeft een ruim atelier in Keijenborg. Een leuk groepje dames komt daar nu elke maandag bijeen. Ze houden jaarlijks een open dag. Daarnaast exposeren zij, dit keer in Galerie 21 aan de Terborgseweg 21 (hoek Den Dam) in Breedenbroek.

De toegang is gratis en de koffie en thee staat klaar.


www.galerie-21.nl

www.annblommaart.nl

www.berdys.nl