Opening Shop Melange Hengelo is uitgesteld

HENGELO – In het Contact van dinsdag 25 augustus heeft u kunnen lezen over het unieke concept Shop Melange, de nieuwe plannen rondom het pand op de hoek van de Banninkstraat en de Raadhuisstraat (complex Banninkhof) in het centrum van Hengelo. De streefdatum van de opening was toen oktober, maar vanwege de omvang van het project heeft de initiatiefnemer besloten het project uit te stellen tot maart 2016. Rob Rosweide: "Samen met de andere betrokkenen is besloten de opening uit te stellen, we willen het tenslotte goed neerzetten en geen half werk leveren."

De omvang van het project is zodanig, dat de hoeveelheid werk meer tijd kost dan van te voren gedacht. Zo moet het pand volledig ingericht en aangekleed worden, moet er een goed PR plan komen en uitgevoerd worden én hebben de ondernemers zelf uiteraard ook de nodige voorbereidingstijd nodig. Zo is het voor kleding- en schoenwinkels bijvoorbeeld 'te laat' om nog de collectie in te kopen. Ook is de komende, drukke decembermaand niet ideaal om het project van start te laten gaan. Rob Rosweide: "Uitstel van de opening geeft alle partijen de gelegenheid om zich goed voor te bereiden en hier een succes van te maken. We zijn trots op de vele uiteenlopende ondernemers die zich al aangemeld hebben, zoals ondernemers in kleding, meubels, decoratie, servies, duurzaam speelgoed, dier en paardensport en streekproducten. Op deze manier ontstaat er echt een warenhuis waar men voor vele verschillende producten terecht kan."

Laagdrempelig door korte huurperiodes

Shop Melange
De andere betrokkenen zijn de eigenaar van het pand, Johan Peters, en Tonnie Bergervoet en Henk Smits van Vitale Kern Hengelo. Allen personen die kansen zien in het tegengaan van de leegstand en de terugloop van het winkelbestand in Hengelo. Daaruit is het unieke concept van Shop Melange ontstaan; ook wel het creëren van collectieve winkelruimte wat uiteindelijk leidt tot een warenhuis waar men terecht kan voor de meest uiteenlopende producten. Bovendien worden de kosten voor de ondernemer op deze manier gedrukt, wat de kans op slagen vergroot. Ideaal voor de beginnende of juist afbouwende ondernemer, maar ook voor ondernemers in het buitengebied, om hen een etalage te bieden in het centrum. Rob: "Door de korte huurperiodes en gematigde huur is het laagdrempelig voor ondernemers om voor zichzelf te beginnen, uit te breiden of wat nieuws te proberen."

Oproep ondernemers
Shop Melange is verder nog op zoek naar ondernemers die bijzondere producten verkopen, om de diversiteit van het aanbod nóg meer te vergroten. Belangrijk is wel dat het nieuwe producten zijn. Shop Melange is een warenhuis en géén outlet. Rob: "We willen iets nieuws bieden, hiervoor houden we alle mogelijkheden open: bijzondere producten die niet overal verkrijgbaar zijn, maar ook producten gerelateerd aan (oude) ambachten, hobbyartikelen of het aanbieden van diensten zoals het geven van workshops en cursussen. Ook samenwerkingen met partijen die een ruimte zoeken voor hun activiteiten valt onder de mogelijkheden, zij kunnen kiezen voor korte huurperiodes zoals een dagdeel." De oprichters van Shop Melange staan open voor allerlei ideeën, overleg en samenwerkingen. Denk bijvoorbeeld aan stageplekken voor scholieren of de inzet mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Tonnie Bergervoet vult aan: "Hoe groter de diversiteit, des te meer doelgroepen aangesproken worden. Dit trekt uiteindelijk mensen naar het dorp, wat bijdraagt aan de vitaliteit van Hengelo."

Neem voor informatie, overleg of ideeën vrijblijvend contact op met initiatiefnemer Rob Rosweide via info@shopmelange.nl of 06-50866975.