Deelnemers aan de training Ashihara Karate. Foto: PR
Deelnemers aan de training Ashihara Karate. Foto: PR Foto: Liesbeth Spaansen

Karate kampioenen op bezoek in Hengelo

HENGELO - Op zondag 1 november vond bij Sportcentrum Aerofitt een Ashihara Karate trainingsdag plaats. Karateka's en kickboksers uit Nederland en Duitsland waren naar Hengelo gekomen om er een sportieve, leuke en leerzame dag van te maken.

Daarbij waren er enkele kampioenen die meededen, namelijk Semmy Schilt en René Stigter. Semmy is viervoudig K1 kampioen, maar nog steeds erg actief in het karate. René Stigter heeft vele karatetoernooien gewonnen en deelt zijn ervaringen en technieken altijd graag met anderen. Er werden gedurende de dag vier trainingen gegeven waarin iedere leraar weer iets anders van het karate of kickboksen wilde laten zien en aan leerlingen mee wilde geven. Tussendoor was er een heerlijke lunch die was verzorgd door Mart Eten & Drinken. Er werd hard getraind, maar het was zeker ook gezellig en ontspannend. Iedereen trainde met elkaar; kickboksers met karateka's, heren en dames, jeugd en volwassenen. Kortom: een hele leuke dag die zeker voor herhaling vatbaar is!


Vrouwen van Nu Vorden

VORDEN - Op 18 november bij de maandelijkse bijeenkomst van de Vrouwen van Nu Vorden komen Arie Niks en Ina Timmer uit Doetinchem. Zij verzorgen de presentatie 'Verliefd, Verloofd, Getrouwd', de geschiedenis van het huwelijk.

Als trouwambtenaar is er altijd wel iets leuks te vertellen. Het bestuur heeft de leden gevraagd om een trouwfoto van zichzelf mee te nemen, zodat er in de pauze van alles te bekijken en te raden valt. De avond begint om 19.45 uur bij de Herberg. Op woensdag 9 december wordt er een kerstwerkstuk gemaakt bij Margo Versteegen. Nader bericht volgt. Op 12 december worden er weer nieuwjaarsrolletjes gebakken en verkocht op het Pleinfestijn bij de Welkoop.


vrouwenvannu.nl/vorden

Facebook 'Vrouwen van nu Vorden'


Smedekinck
Winterexpositie

ZELHEM - Van november tot en met maart kunt u in museum Smedekinck in Zelhem werkstukken, die met behulp van diverse textiele en andere handwerktechnieken zijn vervaardigd, bewonderen.

Vijftien hobbyisten, die allen als vrijwilliger werkzaam zijn bij het museum, exposeren een deel van hun werk.
Het museum is van november tot en met maart elke donderdagmiddag en elke eerste zondagmiddag van de maand van 13.30 tot 17.00 uur geopend. Een toegangskaartje kost 4 euro. Kinderen tot en met 12 jaar en leden van udheidkundige vereniging Salehem hebben gratis toegang.

De verscheidenheid in tentoongestelde werken, gebruikte materialen en toegepaste technieken, met name textiele handwerktechnieken is groot. De onderwerpen variëren.
In de expositie vindt u degelijke mutsen, Grolsch breiwerk, sjaals en handschoenen maar ook echte kunstwerken. Daarbij is gebruik gemaakt van technieken als het breien, haken, vilten, weven en kantklossen. Verder gebreide stukken van zelf gesponnen schapenwol, diverse gebreide werkstukken voor een opleiding, maar ook met andere technieken vervaardigde werken als vilten hoedjes, sjaals, wandkleden (vilt op vilt) en ingelijste wandweefsels.

Naast textiel handwerk is er ook ander handwerk te zien, zoals met de hand gebonden boeken en gegraveerd glas.


www.museumsmedekinck.nl

www.facebook.com/museumsmedekinck


Teenage Party

ZELHEM - Zalencentrum Het Witte Paard 2.0 wil voor de jeugd in de leeftijdscategorie 11 tot en met 15 jaar een nieuwe gelegenheid creëren om kennis te maken met het uitgaansleven. De eerste Teenage Party is op vrijdagavond 20 november van 20.00 tot 24.00 uur en zal vervolgens elke derde vrijdag van de maand plaatsvinden. Er wordt natuurlijk geen alcoholhoudende drank geschonken. De entree bedraagt 6 euro en daarvoor krijgt de bezoeker dan wel een consumptiemunt.