Jesse Oukes van het Graafschap College behaalde de derde prijs in de vakwedstrijd Webdesign. Foto: Liesbeth Spaansen
Jesse Oukes van het Graafschap College behaalde de derde prijs in de vakwedstrijd Webdesign. Foto: Liesbeth Spaansen Foto: Liesbeth Spaansen

Jesse Oukes van Het Graafschap College derde bij vakwedstrijd

Skills Heroes Webdesign

DOETINCHEM/ZWOLLE - Tijdens de kwalificatiewedstrijd van Skills Heroes, gehouden op het evenementenplein van het Deltion College in Zwolle behaalde Jesse Oukes uit Toldijk donderdag 19 november een derde prijs in de vakwedstrijd Webdesign. De mbo-er studeert Webdevelopment aan het Graafschap College in Doetinchem.

Zo'n honderd studenten uit het hele land namen woensdag 18 en donderdag 19 november deel aan de nationale kwalificatiewedstrijden van Skills Heroes voor in totaal acht vakwedstrijden: Internationaal Ondernemer Duurzame Gastvrijheid, Internationaal Ondernemer, Modeontwerper, Directiesecretaresse, Schilderen, Bloembinden, Grafisch Ontwerper en Webdesign.

Het was donderdags al vroeg een drukte van belang op het evenementenplein van het Deltion College. Voor het vak Webdesign had aantal deelnemers helaas afgemeld, wat de competitie wat smal maakte. De vier deelnemers van drie mbo-opleidingen, Deltion College Zwolle, Grafisch Lyceum Utrecht en Graafschap College Doetinchem gingen toch gedreven aan de slag met de opdracht, het ontwerpen en realiseren van een eigentijdse, responsieve website voor Bakkerij Skills, waarop zij hun producten kunnen promoten en klanten bestellingen kunnen plaatsen. De beschikbare tijd, twee uur voor het design, drie uur voor het realiseren van het front-end, de website zelf en drie uur voor de back-end, dit is de mogelijkheid om informatie op te vragen uit een database, bleek lang niet beschikbaar te zijn. De vier jongemannen stonden dus voor een behoorlijke uitdaging. Toch hadden zij aan het eind van de wedstrijdtijd een prima resultaat neergezet.

De jury, bestaand uit een oud-deelnemer van Skills en twee vertegenwoordigers van stagebedrijven, hadden de moeilijke taak om de punten te verdelen. Zij kwamen rond de klok van half zes met de certificaten naar het plein. Operationeel directeur van Skills Netherlands Peter van de Berg bedankte iedereen die had bijgedragen aan deze vakwedstrijden en gaf het woord aan de voorzitter van het College van Bestuur van het Deltion College Bert Beun. "Ik denk dat het een feestje is voor het beroepsonderwijs. Heel mooi dat er zoveel studenten echt trots op hun vak zijn." Hij vroeg een groot applaus voor deze uitblinkers. "Dank dat jullie het vak promoten."
De deelnemers kwamen per vakgroep op het podium en kregen hun prijzen uitgereikt door Bert Beun. Jos Dalhuizen van het Deltion College won de wedstrijd Webdesign. De derde prijs was voor Jesse Oukes van het Graafschap College, die direct gefeliciteerd werd door zijn docent programmeertalen Erik Turkesteen. Hij volgde gedurende de dag de wedstrijd nauwkeurig en zal Jesse de aankomende maanden helpen met de voorbereidingen voor de nationale finale in de RAI in Amsterdam in maart 2016.


www.skillsheroes.nl

www.skillsnetherlands.nl


Op 'natuurlijke' wijze in winterse
sferen komen bij Kettelerij in Vorden

'Natuurlijke aanloop naar kerst'

VORDEN – Kun je niet wachten tot de feestdagen beginnen? Wil je alvast inspiratie opdoen met originele decoraties of tijdig de kerstbestelling samenstellen en plaatsen? Dit kan zondag 29 november tijdens de 'Natuurlijke aanloop naar kerst' bij Kettelerij Bloembinderij in Vorden. Tussen 12.00 en 17.00 uur heeft u de mogelijkheid om te genieten van de winterse ambiance en te oriënteren op het gebied van aankleding en interieuraccessoires voor de feestdagen. Deze zondag zullen ook interessante deelnemers aanwezig zijn met uiteenlopende materialen en producten. Kom en ontdek!

Gerard Arends en Harrie Kettelerij zijn volop bezig met de voorbereidingen, zo zijn de winkel en het tuinhuis buiten al sfeervol ingericht en ligt het turf voor het stoken van de kachel al klaar. Verder zal tijdens de 'Natuurlijke aanloop naar kerst' een keramiste aanwezig zijn in de winkel met keramiek in een vorm zoals je die nergens anders ziet.

Authentiek erfgoed onder de hooiberg

Onder de hooiberg (op het binnenplein aan de voorzijde van de bloembinderij) zal een houtbewerker authentiek erfgoed presenteren. Daarnaast is er diverse brocante aanwezig. Verder kunt u de gehele middag genieten van heerlijke glühwein en warme chocolademelk (tegen een kleine vergoeding) terwijl u zich opwarmt bij het vuur of inspiratie opdoet bij een van de deelnemers.

Kettelerij Bloembinderij
Kettelerij is meer dan een bloembinderij, zoals de naam doet vermoeden. Ook voor maatvoering en het beste advies op het gebied van interieur en exterieur voor uw woning of bedrijfspand bent u hier aan het juiste adres. Dus kom zondag 29 november naar het Hof van Kettelerij 2 (zijweg van de Zutphenseweg) in Vorden en laat u verrassen.

Harrie Kettelerij (l) en Gerard Arends, eigenaren Kettelerij Bloembinderij. Foto: PR