Met het doorknippen van het lint wordt het Pannaveldje in Hengelo geopend. Foto: Liesbeth Spaansen
Met het doorknippen van het lint wordt het Pannaveldje in Hengelo geopend. Foto: Liesbeth Spaansen Foto: Liesbeth Spaansen

Officiële opening Pannaveldje Rozenstraat

HENGELO - Wethouder Jan Engels en De Graafschap middenvelder Lion Kaak openden vrijdagmiddag 20 november het nieuwe Pannaveldje op het speelveldje bij de Rozenstraat, Tramstraat, Lelystraat en Korenbloemstraat.

Buurtinitiatiefnemer Erik de Greef vertelde in het kort hoe het idee ontstond en verwelkomde een hele groep kinderen van de drie basisscholen die daarbij aanwezig wilden zijn. Drie kinderen, van elke basisschool één mochten helpen met het officiële deel van de middag.
De speeltuin was versierd met blauwe en witte ballonnen. Een aantal kinderen dacht direct aan De Graafschap, maar het zijn ook de kleuren van de Hengelose voetbalvereniging PAX. In Hengelo woont Lion Kaak van voetbalvereniging De Graafschap. Verschillende jongens kenden hem wel en waren blij verrast dat hij er bij was.
Erik de Greef heette de wethouder van sport Jan Engels welkom. Hij had de eer om de laatste vier moeren aan te draaien van het nieuwe hekwerk. Dat deed de wethouder met plezier. Daarna stapte hij met Lion Kaak en de drie leerlingen, Daan van Benthum van De Leer, Stijn van Eerdens van de Piersonschool en Travis Hartelman van OBS Rozegaardsweide tussen de linten. Zij kregen als aandenken een bal, geschonken door André Riefel van Roozegaarde, gesigneerd door Lion.
De wethouder vroeg eerst een groot applaus voor de initiatiefnemers Erik de Greef en Bas Koens. "Want zonder initiatiefnemers heb je helemaal niks. Dit is een heel mooi voorbeeld van een burgerinitiatief. Daar heb je een aantal dingen voor nodig. Allereerst een goed idee, mensen die betrokken zijn bij een buurt en iets willen realiseren en ook het initiatief willen waar maken. Daar heb je de buurt en ondersteuning van de gemeente bij nodig."


Oecumenische Vespers

HENGELO - De periode van vier weken tot aan Kerstmis noemen we Advent. Dat betekent: de Komende. Het is een tijd van verwachten, van hopen en verlangen. 'Uitzien naar het licht' is dan ook het thema van de vier vespers in deze komende weken op dinsdagavond om 19.30 uur in het kerkgebouw aan de Banninkstraat.

In dit kleine, sfeervolle kerkje voelt ieder zich snel thuis en wordt opgenomen in de verstilling die past bij de decemberavonden. De Vespers zijn voor allen die een half uur met anderen willen delen van bezinning, stilte, zang en Bijbelwoorden. Hiermee helpen we je om verwachtingsvol toe te leven naar Kerst. Een half uurtje even stil staan, je zelf stil zetten te midden van de hectiek die er vaak is in deze pakjes- en lichtjesmaand. Dit kleine stukje tijd levert veel licht en energie voor de hele week!
De vespers zijn georganiseerd door de Raad van Kerken Hengelo. Welkom in het kerkgebouw aan de Banninkstraat, dinsdag 1, 8, 15, en 22 december om 19.30 uur. Informatie en contact: Aleida Blanken, tel 461224, amh.blanken@hetnet.nl.