Rolt de bal in het gootje of wordt het een strike?! Foto: Jan Oostland
Rolt de bal in het gootje of wordt het een strike?! Foto: Jan Oostland

Zonnebloem-afdeling Steenderen
bedankt vrijwilligers

STEENDEREN/OLBURGEN - Ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van de Zonnebloem-afdeling Steenderen was een groot aantal gasten eerder mee geweest naar het Dolfinarium in Harderwijk. Niet alleen dat uitstapje maar alle Zonnebloem-activiteiten, van bezoekwerk tot hulp bij een activiteit, wordt mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers. Tijd dus om hen te bedanken voor hun inzet door de jaren heen; dat werd gedaan met een gezellig samenzijn op zaterdag 14 november.

Het overgrote deel van de 46 vrijwilligers die de afdeling telt, heeft sportief elkaars krachten gemeten; er werd gebowld, gesjoeld, poolbiljart gespeeld of gekaart.

Het ging er soms fanatiek aan toe. Maar het was vooral gezellig om elkaar ook eens op deze manier te ontmoeten, niet alleen als de handen uit de mouwen gestoken moeten worden bij een kleine of grootschalige activiteit.

Natuurlijk was er ook aan de inwendige mens gedacht: het klaargezette buffet met allerhande Italiaanse gerechten werd na de sportieve inspanningen alle eer aan gedaan.

Vrijwilligers nog altijd welkom
Organisaties als De Zonnebloem kunnen alleen draaien met de hulp van vrijwilligers. Wie ook zijn of haar steentje wil bijdragen om de gasten van de Zonnebloem, meer of minder lichamelijk beperkt, een aantal fijne uren te bezorgen, kan zich aanmelden bij de voorzitter van de afdeling. Dat is Joke Jansen, bereikbaar via tel. 06-51661376.

De beloning voor dit vrijwilligerswerk bestaat telkens weer uit een blij gezicht, een dankbaar gebaar van de gasten van de Zonnebloem.