HENGELO - Tijdens de jaarlijkse prijsuitreikingsavond is Jan Kel benoemd tot erelid van de H.H.V. Jan heeft onlangs te kennen geven het voorzitterschap na een periode van 25 jaar neer te leggen. 25 jaar voorzitterschap mag niet onopgemerkt voorbij gaan en daarom heeft de H.H.V. Jan benoemd tot erelid. De bijbehorende oorkonde is door de nieuwe voorzitter Gert Wentink uitgereikt aan Jan.

Gert vertelde in zijn toespraak over de vele gebeurtenissen in de afgelopen 25 jaar. Zoals de afronding van de Markeplas, het vele onderhoud aan en rondom de plas. De werkzaamheden tijdens plan 'De Bleek' waarbij vele dagen bestonden uit het vangen en verplaatsen van vissen met als doel een mooi en functioneel dorpspark. Gert bedankte Jan namens de H.H.V. voor zijn inzet en het vele werk van de afgelopen 25 jaar.

De heer Weerdesteijn, afgevaardigde van de Hengelsport Federatie Midden Nederland, heeft op de prijsuitreikingsavond Jan onderscheiden met de zilveren speld van de Federatie. Rikie Kel mocht de bloemen in ontvangst nemen.

Na de huldiging ging de voorzitter over tot de prijsuitreiking van de competitie 2015.

Score: 1. H. Meijer 8, 2. G. Wentink 13, 3. G. Weustenenk 15.

De grootste vis tijdens deze competitie is gevangen door G. Weustenenk met een lengte van 56 cm.

Basteom en Wolfersveen in evenwicht

Geen doelpunten in stadion De Stikke Bocht

STEENDEREN - Basteom heeft één punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Wolfersveen, de wedstrijd eindigde zoals hij begon, 0-0. Deze wedstrijd werd vorige week afgelast en werd nu, een week later, al ingehaald. Basteom miste een aantal basisspelers, waardoor trainer Harold Achterkamp gedwongen werd om aanpassingen te doen, maar de vervangers deden het prima, dus dat was mooi meegenomen.

Na een korte hagelbui en één minuut stilte, op verzoek van de KNVB i.v.m. de ongeregeldheden in Parijs, nam Basteom van het begin direct het initiatief en dat wist de ploeg de hele wedstrijd vol te houden.

Zeker 70% van de wedstrijd speelde zich af op de helft van Wolfersveen, maar het aantal kansen dat Basteom kreeg was beperkt, sterker nog uit een tweetal counters kreeg Wolfersveen de beste kansen van de wedstrijd. In beide gevallen hield doelman Martijn Kreunen de ploeg overeind. Zowel in de 15e minuut, toen een speler van de thuisploeg vrij kon inkoppen, als in de 70e minuut toen een aanvaller vrij op hem af kwam, wist hij met een prima redding Basteom in de wedstrijd te houden.

Na 90 minuten stond er daarom een 0-0 stand op het scorebord en daar moeten beide ploegen het dus mee doen.

Conclusie:
Enigszins terecht gelijk spel. Op basis van het veldoverwicht had Basteom wellicht meer verdiend, maar uit één van de spaarzame counters had de thuisploeg ook zomaar kunnen scoren.

Positieve punten voor Basteom waren het feit, dat voor de eerste keer dit seizoen achterin de nul werd gehouden en dat de organisatie goed stond, zowel bij eigen balbezit als bij balbezit van de tegenstander. Man of the match bij Basteom was dit keer: Martijn Kreunen !

Beste Basteom-supporters, volgende week weer een belangrijke wedstrijd, thuis tegen EDS, aanvang 14.00 uur. Blijf de ploeg steunen, zondag 29 november dus, bij de wedstrijd Basteom 1 – EDS 1.