Dikke pret voor klein en groot tijdens het Sinterklaasfeest op de Pannevogel. Foto: PR
Dikke pret voor klein en groot tijdens het Sinterklaasfeest op de Pannevogel. Foto: PR Foto: Alice Rouwhorst

Sinterklaas bezoekt kinderen van de Pannevogel

Basisschool de Pannevogel twee locaties

STEENDEREN – Eén dag voor zijn verjaardag heeft Sinterklaas de leerlingen van de Pannevogel met een bezoek vereerd. Samen met vier pieten had hij zakken vol strooigoed en cadeaus meegenomen. De kinderen waren dus héél lief geweest.

Vol verwachting klopten de hartjes van de kinderen van de Pannevogel. Zou de Sint komen? En zou hij wel weten in welk schoolgebouw hij moest zijn?

Nieuwbouw
Sinterklaas was inderdaad bij aankomst in Steenderen bij de nieuwbouw tot de conclusie gekomen dat hij (nog) niet op het juiste adres was. Veel werklieden, maar geen kinderen.
Navraag in de sporthal leerde hem dat hij dit jaar de kinderen van de Pannevogel op twee tijdelijke locaties kon vinden. Nog maar even en dan gaan ze over naar de nieuwbouw. Voor de pieten reden om maar vast de spullen te gaan verhuizen. Of alles heel over komt is maar de vraag, want menig verhuisdoos viel van de steekwagen en maakte daarna een rammelend geluid...
Locatie Ariënsstraat
Nadat Susette Seevinck, directeur van de school, Sinterklaas welkom had geheten, liepen ze samen met de pieten, kinderen en hun ouders allereerst naar de locatie aan de Dr. A. Ariënsstraat. In het speellokaal werd Sinterklaas ontvangen door groep 1 en 2 en hun juffen. Een gezellig feestje voor de kinderen met dans en zang, tijd voor vragen van de kinderen aan Sinterklaas en het geven van hele mooie tekeningen aan de Sint. En uiteraard waren er gekke capriolen van de pieten én cadeautjes. Aan de koppies te zien, waren ze stuk voor stuk blij met hun presentje.

Sint was (nog) niet aan het juiste adres

Locatie Bronkhorsterweg
Na een kort bezoek aan de bovenbouwklassen, vertrok de Sint met zijn gevolg naar de locatie aan de Bronkhorsterweg.

Ook hier werd de Goedheiligman door de kinderen van de onderbouw getrakteerd op liedjes, dansjes, een memoryspel en gymnastische oefeningen. Dit leverde hen een mooi cadeau op en veel pepernoten die in alle hoeken werden gestrooid én hopelijk ook gevonden.

De kinderen kunnen terugkijken op een geslaagd eerste Sinterklaasfeest op de Pannevogel.