Deelnemende leden aan de ONK jeugd Enduro. Foto: Marieke Rouwenhorst
Deelnemende leden aan de ONK jeugd Enduro. Foto: Marieke Rouwenhorst

Jeugd VAMC De Graafschaprijders slaat de vleugels uit

HENGELO - Ooit begonnen in 2010 bij de VAMC als doel om de jeugd kennis te laten maken met de endurosport, is momenteel uitgemond in een heuse NK voor jeugdigen van 14 t/m 21 jaar. Helaas om bekende redenen kan de club zelf momenteel geen gelegenheid bieden aan de jeugd, maar de jeugdleden rijden stad en land af om zich te bekwamen in het enduro rijden.

In het weekend van 5 en 6 december waren er weer een aantal jeugdige Vamc-ers die de handschoen hebben opgepakt, en al een aantal jaren in deze competitie meedraaien. Het is de kweekvijver van de sport, en er zijn al een aantal doorgestroomd naar de ONK enduro voor de 'groten'.

Jan Willem Arendsen, Bram Bulten, Wouter Bosveld, Björn Wisman en Koen van Dort waren de vaste deelnemers dit jaar aan de competitie. Buiten deze heren was er ook nog een mogelijkheid om met een daglicentie mee te doen, Thijs Bulten maakte hier een aantal keren kundig gebruik van.
Oirschot was zaterdag een pittige met twee proeven die helaas door omstandigheden maar met een korte route verbonden werden. De eerste was een snelle maïsproef, de tweede een pittige crossproef met de nodige natuurlijke hindernissen als boomstammen, aarden wallen en smalle spoortjes met een vleugje crossbaan er doorheen geweven. Geen rust momentjes! Uiteindelijk wist Jan Willem Arendsen een mooie vierde plaats te scoren, Bjorn Wisman twaalfde, Bram Bulten zestiende en Koen van Dort twintigste.
Al met al mooie prestaties door deze jeugdige rijders die we ongetwijfeld terug gaan zien komende jaren in de 'grote competitie'.


www.vamc.nl