Kerstmarkt in de Sint Martinuskerk in Baak. Foto: PR
Kerstmarkt in de Sint Martinuskerk in Baak. Foto: PR

Gezellige kerstmarkt Sint Martinuskerk

BAAK - Op zondag 13 december wordt wederom een gezellige, knusse kerstmarkt gehouden in het achterste gedeelte van de Sint Martinuskerk.

U bent tussen 11.00 en 16.00 uur van harte welkom in de verwarmde kerk waar meer dan twintig kramen staan opgesteld met allerlei ambachtelijk vervaardigde (kerst)artikelen. U vindt er onder andere hoeden, sieraden, kleding, tassen, prachtig houtsnijwerk, schitterende kerststukken, glaskunst, kartonnage, overheerlijke worst, fair trade, brocante en nog veel meer! Voor kinderen tot twaalf jaar is er een knutseltafel waar ze voor vijftig cent iets leuks of iets lekkers kunnen maken. En natuurlijk is er ook aan de inwendige mens gedacht: koffie, thee, wafels, soep en oliebollen zijn volop verkrijgbaar.

De opbrengst van de kraamverhuur en versnaperingen zijn voor het onderhoud van de kerk. Voor informatie kunt u terecht bij de Stichting Vrienden van de Parel van Baak, 0575- 441554.


MooiBaak wandeltocht

BAAK - Op zondag 27 december zal in Baak een eerste MooiBaak stampotwandeltocht georganiseerd gaan worden. Jos Herfkens en Gerard Heijmen hebben het idee aangekaart bij MooiBaak. Samen pakken ze dit idee nu verder op.

"We starten met een kopje koffie. Hierna zal een wandeltocht van 7 en 10 km door de omgeving van Baak plaatsvinden," aldus Jos Herfkens. "Tussentijds zorgen we voor een warm drankje," vult Gerard Heijmen aan. De middag zal worden afgesloten doormiddel van een heerlijk stamppottenbuffet zoals bekend van Jos Herfkens en Gerard Heijmen. Met de Stichting Oranjefeesten Toldijk is afstemming geweest over de looproute, dit aangezien zij in januari een route lopen die dit jaar ook gedeeltelijk door het buitengebied van Baak gaat. "Heb jij zin om na twee kerstdagen even gezellig met jong en oud te genieten van onze mooie omgeving?"
Aanvang 27 december vanaf 13.00 uur. Voor de kinderen is er patat en een snack naar keuze en twee consumpties. Ook personen die wel het stamppotbuffet willen bijwonen maar niet meelopen, zijn van harte welkom.

Opgeven is verplicht via mail info@MooiBaak.nl of haal bij café en zaal Herfkens of Gerard Heijmen een inschrijfformulier. Informatie over de kosten zijn te vinden op de facebookpagina.


MooiBaak

Mooie wandeling door het buitengebied van Baak. Foto: PR