Sfeerimpressie van de kerstmarkt in BAAK. Foto: Alice Rouwhorst
Sfeerimpressie van de kerstmarkt in BAAK. Foto: Alice Rouwhorst Foto: Foto: Alice Rouwhorst

Inlevertermijn enquête dorpshuis verlengd

BAAK – De inlevertermijn van de onlangs huis-aan-huis verspreide enquête over de haalbaarheid en wenselijkheid van een dorpshuis in Baak is verlengd.

De werkgroep, bestaande uit mevrouw Bela en de heren Franck, La Croix en Campman, heeft dit besloten na het tellen van de binnengekomen (digitaal) ingevulde enquêtes. Hieruit kon ze concluderen dat veel bewoners wellicht nog niet de tijd had gevonden om de vragenlijst in te vullen. Voor een duidelijk en compleet beeld van de wensen van de bewoners wil de werkgroep graag van meer inwoners informatie hebben. Ook als men geen belangstelling heeft voor een dorpshuis, wil de werkgroep dit graag vernemen via de enquête, zodat de uiteindelijke uitkomst een correct beeld geeft van wat er leeft in het dorp.

Tot en met zondag 27 december kan door alle bewoners in het dorp de enquête met vragen over de haalbaarheid en wenselijkheid van een dorpshuis ingevuld worden, zowel digitaal of via de papieren versie. Per adres kunnen er dus meerdere vragenlijsten ingevuld worden. Digitaal invullen heeft de voorkeur. Op de site van Baaks Belang is onder het kopje 'Dorpshuis' deze digitale versie te vinden voor kinderen, jongeren of volwassenen.

De ingevulde papieren versie kan in Baak in de brievenbus van school gedeponeerd worden of bij één van de volgende adressen : Molenweg 9, Toverstraat 7, Helmichstraat 34 of Bakermarksedijk 13.

Na de sluitingstermijn gaan vrijwilligers langs bij de adressen die overblijven om de enquête op te halen. De werkgroep hoopt dat dit een korte lijst zal zijn en bedankt iedereen alvast voor het invullen en eventueel inleveren van de vragenlijst.


www.baaksbelang.nl


Gezellige kerstmarkt in St Martinuskerk

BAAK – Voor het achtste jaar op rij werd zondag een kerstmarkt in Baak gehouden, georganiseerd door de Stichting de Vrienden van de Parel van Baak met hulp van vele vrijwilligers.

Standhouders en bezoekers hadden de weg naar het achterste gedeelte van de St. Martinuskerk gevonden, waar het lekker warm en knus was. Het knapperend vuur in de vuurkorf, de oliebollenkraam en de twee grote kerstbomen bij de ingang omlijsten de entree van de kerstmarkt.

In de kerk was het een gezellige drukte bij de kramen met verschillende koopwaar. Naast de kerstdecoratie artikelen, werd er een keur aan waar aangeboden, veelal ambachtelijk gemaakt, zoals mooie houten kandelaars, prachtige hoeden, kleurrijke sjaals, sieraden en sfeervolle kerststukken. Voor de inwendige mens waren er jams, chutneys, worst, koffie, glühwein en erwtensoep. De jongste bezoekers konden zich uitleven in de knutselhoek.

De bezoekers uit Baak zien tijdens deze kerstmarkt niet alleen de vele uitgestalde waar, maar ook oud-inwoners van het dorp die speciaal voor de markt naar Baak zijn gekomen. "Het lijkt hier wel een reünie," zegt een bezoekster, "net als met de kermis. Het enige verschil is dat we elkaar hier kunnen verstaan." Rond de klok van vier waren alle bezoekers vertrokken en kon een tevreden organisatie gaan opruimen.