Zon, dennenbomen en dames van de Steenderense Zonnebloem-afdeling. Foto: PR
Zon, dennenbomen en dames van de Steenderense Zonnebloem-afdeling. Foto: PR

Zonnebloem-afdeling Steenderen:
'n witte kerst

STEENDEREN/LOCHEM - Al kwam de een uit Bronkhorst, de anderen uit Baak, Steenderen en Toldijk, het klikte zeker tussen de zeven dames die samen met een aantal vrijwilligers van de Zonnebloem-afdeling Steenderen vorige week woensdag een voorproefje namen op kerst in een tuincentrum in Lochem.

Of het dit jaar een witte kerst wordt, is nog maar zeer de vraag. Bij het tuincentrum gelooft men erin gezien de nu al besneeuwde dennenbomen bij de ingang, een sfeervolle entree.

Het gezelschap was al vroeg op pad gegaan om de grootste drukte in de winkel voor te zijn. De gereserveerde rolstoelen opgehaald, een kopje koffie gedronken en dan de winkel in om je compleet in kerstsfeer te laten dompelen. Kerstbomen, echt of kunst, in alle soorten en maten, versiering, stemmig, stoer of juist uitbundig, en niet te vergeten de besneeuwde dorpsgezichten met huisjes, kerkjes, dennenbomen; kortom: voor elk wat wils. Niemand heeft dan ook de verleiding kunnen weerstaan om niet iets mee te nemen naar huis.
De dames troffen elkaar weer voor een lunch en praatten gezellig bij en lieten elkaar hun aankopen zien.
Na nog een laatste rondje door het tuincentrum voor de laatste aankopen werden de tevreden gasten weer naar huis gebracht.


'Muzikale' wafels bij de Welkoop Toldijk

Muziekvereniging Nieuw Leven

STEENDEREN/TOLDIJK - Op zaterdag 12 december verkochten leden van Muziekvereniging Nieuw Leven uit Steenderen hun zelfgebakken wafels bij de Welkoop in Toldijk. De wafels werden ter plaatse gebakken, dus verser kon niet. Liefhebbers konden ze meteen opeten, maar ook meenemen naar huis was mogelijk. Door de wafels te kopen wordt de jeugd van de muziekvereniging gesteund. In de Welkoop winkel in Toldijk was verder de collectie kerstartikelen, zoals kerstbomen, binnen en buitenverlichting en vuurwerk te bekijken.

Leden van Muziekvereniging Nieuw Leven bakken verse wafels in Toldijk. Foto: Liesbeth Spaansen