Quintus heren B met trainer/coach Benno Dolphijn en sponsor Wim Jansen. Foto: Liesbeth Spaansen
Quintus heren B met trainer/coach Benno Dolphijn en sponsor Wim Jansen. Foto: Liesbeth Spaansen Foto: Liesbeth Spaansen

Heren B speelt prima wedstrijd
in nieuwe tenues

HENGELO - In het weekend van 11, 12 en 13 december stonden negen wedstrijden op het programma. Speelden acht teams een uitwedstrijd, in Sporthal de Kamp kon het publiek genieten van de wedstrijd van de Heren B1. Zij speelden in hun nieuwe tenues met op de tribune hun sponsor Wim Jansen van Groenaannemingsbedrijf B.W. Jansen.

Op vrijdag 11 december werd in Sporthal de Lankhorst in Wichmond de wedstrijd Quintus DR1 tegen Swift A DR2 gespeeld. Een topwedstrijd met zeer goed keeperswerk van Yvonne. De verdediging stond zoals het hoort. Eindstand 9-7.
Zaterdag 12 december speelde Quintus DC1 tegen Loo DC1 in Sportcentrum Triominos Spoorzone in Duiven. De Hengelose dames begonnen goed aan wedstrijd. Jammer genoeg stond de verdediging nog niet sterk en liep tegenstander snel uit. In de tweede helft stond de verdediging een stuk beter maar helaas scoorde Quintus zelf te weinig. Eindstand 16-12. Zondag 13 december speelde Quintus E1 tegen Swift A. E2 in Arnhem. De dames begonnen goed met de wedstrijd, het was mooi om te zien dat alle meisjes op de goal gooien. Ze waren heer en meester met mooie aanvallen en goede goals. Eindstand 5-12. De D1 ging naar Gaanderen voor de uitwedstrijd tegen Minerva D2. Rustig gingen ze van start. Even aftasten en dan toeslaan. Super gespeeld, overwicht was duidelijk. Eindstand 7-24.
Quintus Dames Senioren speelden in Sporthal Lentemorgen in Zevenaar tegen OBW DS4. De wedstrijd begon goed en de Hengelose dames stonden snel voor. Helaas waren de dames uit Zevenaar hen te sterk af en hebben ze verloren met de stand van 24-10.

De wedstrijd van de Heren C1 tegen UGHV HC1 in Sporthal de IJsselweide in Ulft was spannend. Al verloren zij met 22-29, ze hadden een goed antwoord op het offensieve spel. Het was zelfs zo dat UGHV nummer 3 zenuwachtig werd om maar niet te verliezen van de nummer 10 Quintus. Quintus Heren Senioren 2 speelde zondag uit tegen Zwolle HS2. De heren van Quintus speelden beduidend beter dan in de vorige wedstrijd, maar lieten veel kansen onbenut. Ruststand 9-8. Ook in de tweede helft ging de score gelijk op, maar uiteindelijk wist de thuisploeg er toch een paar meer in te gooien. Eindstand 17-13. De wedstrijd in het Arcus Sportcentrum, Wijchen van Quintus Heren Senioren 1 tegen the Flyers HS1 werd nipt gewonnen door het thuisteam. Eindstand 18-16.

Quintus heren B1 speelde zondag een een spannende, sportieve wedstrijd in Sporthal de Kamp tegen Huissen HV HB1. Het thuisteam had net te kort voor winst, uitslag 9-10. De heren B kregen die zondag hun nieuwe tenues, wederom gesponsord door Wim Jansen van Groenaannemingsbedrijf B.W. Jansen, die bloemen en dankwoorden kreeg van voorzitter Stephen Rouppe van der Voort.

Programma 20 december: 14:10 uur AHV Achilles HB1 - Quintus HB1: Mheenpark, Apeldoorn. Programma 20 december in Sporthal de Kamp: 10:15 uur Quintus D1 - Loo D1, 11:00 uur Quintus DC1 - HV Angeren DC2, 12:00 uur Quintus HC1 - HCW HC1, 13:00 uur Quintus DS1 - Groessen DS5, 14:10 uur Quintus HS2 - Reehorst HS2.


www.svquintus.nl


Doneer DE punten aan de voedselbank

BRONCKHORST - De Lionsclub Bronckhorst hecht eraan de DE puntenactie nog eens onder de aandacht te brengen. Net als eerdere jaren, worden deze punten verzilverd in pakken koffie voor de plaatselijke voedselbank. De Waardepuntenactie 2014 was een succes.

Op zaterdag 24 januari 2015 zijn door Bas Kreijger, vicepresident van de coördinerende Lionsclub Voorburg, de 59.049.240 door 'Lions Nederland' ingezamelde D.E. waardepunten overhandigd aan Norbert Cappetti, van Douwe Egberts. Omdat 1 punt een waarde heeft van 0,5 cent werd dus ruim 295.000 euro 'overhandigd'.
Uitgaande van het aantal ingezamelde punten en de huidige prijs van koffie had men recht op 98.662 pakken koffie. Douwe Egberts heeft echter genereus het aantal met ruim 20% verhoogd, waardoor de totaalopbrengst 120.000 pakken koffie werd! Douwe Egberts steunt deze landelijke actie van Lionsclubs in Nederland en heeft toegezegd alle donaties met 15% te verhogen. Dus verhoog de waarde van uw D.E. waardepunten en doneer ze aan de voedselbank!

Inzamelingslocaties
Uw waardepunten (bij voorkeur geteld in bundels van 1000 punten) kunt u op diverse locaties inleveren. Vanaf 25 november staan de inzameldozen op diverse plekken in de dorpskernen van Bronckhorst:
Hummelo Sparwinkel Dorpsstraat 20, Drempt Dorpshuis Kerkstraat 69, Zelhem Jumbo Bergstraat 1, Steenderen COOP Dorpsstraat 14, Vorden Bruna winkel Raadhuisstraat 20, Hengelo Albert Heijn Raadhuisstraat 24. Voor meer inzamelpunten verwijzen we u naar de website.

Schenk koffie
Koffie is een lang houdbaar product en wordt nauwelijks aan de voedselbank gedoneerd, terwijl zij daar juist om zit te springen. De voedselbank verspreidt wekelijks pakketten met voedselproducten aan geselecteerde gezinnen, huishoudens en alleenstaanden. De producten zijn merendeels door producenten en distributeurs beschikbaar gesteld. Tegenwoordig zijn bedrijven minder bereid om producten te schenken dan in andere jaren. Daarom wil de Lionsclub Bronckhorst de voedselbank te hulp schieten met het inzamelen van Douwe Egberts Waardepunten.


www.lionshelpen.nl