Gerrie Peters, Annie Steenkamp, Nettie Beeftink, Dinie Rondeel, Gerda te Stroet en Truus van Rossum. Foto: PR
Gerrie Peters, Annie Steenkamp, Nettie Beeftink, Dinie Rondeel, Gerda te Stroet en Truus van Rossum. Foto: PR

Zonnebloem Hengelo/Keijenborg viert 25-jarig bestaan

HENGELO – Met 150 gasten, bestuur en vrijwilligers gezellig bijeen in Ons Huis in Hengelo vierde de Zonnebloem Hengelo/Keijenborg het 25-jarig jubileum. Een groot feest met koffie of thee, een drankje en een hapje en tot slot koffie met broodjes. Op het podium bracht Cabaretgroep BoeB'n een voorstelling, waarbij zij hedendaagse en herkenbare actualiteiten met een glimlacht brachten.

Bij binnenkomst, in de pauze en na afloop van de middag konden de aanwezigen kijken naar een PowerPoint presentatie met veel foto's, die lieten zien welke activiteiten in 25 jaar werden georganiseerd. De presentatie was samengesteld door Hans en Truus van der Weer.

De middag begon met een warm welkom door voorzitter Ria Baakman namens alle 38 vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Hengelo/Keijenborg. Een speciaal woord van welkom was voor de jubilarissen die deze middag werden gehuldigd. De Zonnebloem afdeling Hengelo/Keijenborg bestaat donderdag 17 december 25 jaar. Het bestuur besloot om dit zaterdag 12 december te vieren, niet met een receptie maar met een feestelijke middag voor de doelgroep.

De afdeling Hengelo werd opgericht op 17 december 1990, zo vertelde zij. Later in maart 2006 is daar Keijenborg bijgekomen. De afdeling probeert elke maand een activiteit te organiseren zoals de Wolbrinkmiddag, kleine activiteiten zoals Rondje Bronckhorst, Intratuin, Dommelsholt, picknicken enzovoorts en tijdens de ziekendag worden zieken verrast met een presentje. In dit jubileumjaar is een extra grote activiteit georganiseerd naar de Manderveense Aardbei. "Is er iets waarvan u denkt: daar zou ik graag nog een keer naar toe willen, laat het ons weten en wij doen ons best om dit te organiseren," benadrukt Ria Baakman.

Normaal gesproken komt voor een huldiging van jubilarissen een afgevaardigde van de regionale of provinciale Zonnebloem. "Wij hebben gedacht in verband met ons 25-jarig jubileum hierop een uitzondering te mogen maken en hebben uitgenodigd de eerste voorzitter en mede-oprichtster van onze afdeling namelijk mevrouw Willemien Hoebink."

De vrijwilligsters die 10 of 25 jaar actief zijn voor de Zonnebloem mochten naar voren komen. Zij kregen een speldje, oorkonde en bloemen van Willemien Hoebink. Het beeldje dat de gouden jubilarissen kregen is het waarderingsbeeldje voor het vele vrijwilligerswerk dat zij voor de Zonnebloem hebben gedaan.
Cabaretgroep BoeB'n uit Warnsveld/Zutphen verzorgde een prachtig optreden deze middag. Ria kondigde aan: "De groep is ontstaan uit een uit de hand gelopen hobby, namelijk hardlopen. Een aantal hardlopende vrouwen en mannen aangevuld met wat zang, muzikaal- en cabarettalent. Zoals het gaat: begonnen op een feestje en nu optredend in heel Nederland. Niet meer piep, zo tussen de 65 en 83 jaar, maar bruisend, scherp en vol met heel veel humor." Na de pauze met een hapje en een drankje genoot iedereen van nog een optreden van de cabaretgroep.
De voorzitter sloot de middag af met dankwoorden voor de cabaretgroep voor hun optreden, de mensen van Ons Huis voor de goede verzorging van de middag en iedereen die aanwezig was voor hun komst. Het bestuur kan zeker terugkijken op een hele geslaagde middag.

De eerstvolgende activiteit is de jaarlijkse gezellige middag in Zaal Wolbrink, 27 februari.