Stratenvolleybalteam Bennies & Co. Foto: PR
Stratenvolleybalteam Bennies & Co. Foto: PR

Nieuwe naam en outfits

HENGELO - De dames van stratenvolleybalteam Bennies & Co (voorheen Sarinkkamp Voor) zijn in het nieuw gestoken. Door Theo & Thea Nibbeling van T2 Ontwerp en Advies werden zij verrast met mooie nieuwe speelshirts waarmee zij de komende seizoenen te zien zullen zijn in het Jentha Stratenvolleybaltoernooi in Hengelo. Op de foto staan: Bovenste rij van links naar rechts: Theo Nibbeling, Thea Nibbeling, Marieke Jolink, Titia van der Hoeven, Marijn Sesink, Wilma Reulink, Elina RouwenhorstOnderste rij van links naar rechts: Lisa Heebink, Heidy Beulink, Kelly Straatman en Patricia Middelink.Op de foto ontbreekt Manon Middelink.


Leden Exokan succesvol op regionale shows

HENGELO - Leden van vogelvereniging Exokan waren afgelopen weken zeer succesvol op de regionale shows. In Aalten, waar dit jaar de streektentoonstelling werd gehouden, werden diverse leden van Exokan kampioen.

Het gaat om: Jan Willemsen 1x, Henk Vlemingh 1x, Marc Arendsen 1x, Wim Hissink 1x, Isa Luimers 1x, Evert Berns 2x, Bertus Zweverink 2x, Antoon Arendsen 2x, Jos Buiting 2x, Hans Hermans 2x, Frans Willemsen 3x en Gert Janssen 4x. Exokan is als vereniging tweede geworden.
Op de districtshow in Huissen zijn de volgende leden kampioen geworden: Gert Janssen 1x (tevens mooiste kanarie van de show), Jan Scholten 1x, Marc Arendsen 1x (tevens mooiste parkiet van de show), Henk Vlemingh 2x, Gert Rutjes 5x, Evert Berns 8x. Exokan is in het algemeen klassement vierde geworden.

Begin volgend jaar zijn weer de Nederlandse kampioenschappen in Apeldoorn, ook hier zullen weer diverse leden van Exokan actief zijn. Eind januari zijn de wereldkampioenschappen in Porto, Portugal. Ook hier gaan enkele leden met hun vogels naar toe.


13e editie van de RABO Kasteelcross Vorden

VORDEN – Voor de dertiende keer organiseert Wielervereniging RTV Vierakker-Wichmond tussen Kerst en Oud en Nieuw de jaarlijkse RABO Kasteelcross Vorden. Dit jaar vindt de cross op maandag 28 december plaats.

Kasteel Vorden en de omringende bossen zijn dan het decor voor deze nationale cross waar elk jaar veel deelnemers zijn, niet alleen uit alle hoeken van Nederland maar ook uit België en Duitsland zijn elk jaar renners die speciaal hiervoor naar Vorden komen vanwege de mooie ambiance, het afwisselende parcours en de sportieve sfeer.

De start-finish is aan de Schuttestraat, om 10.30 uur start de eerste wedstrijd in de klasse Amateurs/Sportklasse. Als bekende naam doet hier Freek de Jong uit Vught aan mee (Nederlands Kampioen). Voor RTV doet Koen Jansen mee in deze klasse. Om 11.30 uur start de categorie Masters, daar worden Maarten Nijland en Micha de Vries getipt als kanshebbers voor de overwinning. Jan Weevers, renner van RTV Vierakker-Wichmond is top favoriet en gaat zich richten op het NK. Ook namens RTV zullen Peter Makkink, Erik Bouwmeester en Eddy Heuvelink mee strijden. Voormalig Nederlands kampioen op de weg bij de profs Erik Dekker en de huidige Nederlands kampioen bij de Masters 40+ zal aan deze wedstrijd deelnemen.
12.30 uur is het de beurt voor de Nieuwelingen en om 13.30 uur volgen de Vrouwen, Junioren Vrouwen en Nieuweling Meisjes. Om 14.30 start de grootste wedstrijd in de categorie Elite/Beloften. De afsluiting vormt de 'Indoor Sport' kampioenschap van Bronckhorst; dit is een wedstrijd voor recreanten van alle leeftijden en pluimage.

Opgeven voor deze leuke wedstrijd kan via de website van rtvvierakkerenwichmond of bij rudipeters@upcmail.nl. Bij deze wedstrijd is het motto vooral dat het meedoen gezellig is en belangrijker dan het winnen. Een dergelijk evenement vraagt niet alleen een grote inzet van de vele vrijwilligers maar ook is het belangrijk dat er elk jaar weer voldoende sponsoren zijn die het evenement financieel willen ondersteunen; zonder hen is er geen cross mogelijk! Naast het parcours staat een tent waar het goed toeven is met een lekkere warme hap.