Voorzitter Fred Versteege met clubkampioenen. Foto: PR
Voorzitter Fred Versteege met clubkampioenen. Foto: PR

Gezellige feestavond Hamove met kampioenen

HENGELO - Afgelopen zaterdagavond werd in het clubhuis de Varsselse molen de jaarlijkse feestavond gehouden. De opkomst was goed en de sfeer uitstekend. Op de helft van de avond werden de verschillende kampioenen gehuldigd. Helaas waren er ook een paar die op laatst hadden afgezegd, dat was jammer voor de vereniging en de aanwezige feestgangers.

Als eerste werd het jeugdige motorcross talent Luca Notten naar voren gehaald. Hij werd door voorzitter Fred Versteege geïnterviewd. Luca gaf mooie antwoorden en liet weten dat hij blij was om clubkampioen van de jeugd te zijn geworden. Hij behaalde deze titel door twee tweede plaatsen te behalen tijdens het club kampioenschap van de Hamove. Luca vertelde dat hij volgend de titel graag wil prolongeren maar dat hij in eerste instantie de nadruk legt bij de Streek en uitwisselings wedstrijden in de MX 85cc.

Bij de zijspannen kreeg Arno Harmsen twee bekers en bossen bloemen aangereikt doordat zijn maatje Gerwin Wijs niet aanwezig kon zijn. Michel Veenink kreeg de beker en bos bloemen overhandigd door de titel te pakken in de hobby klasse. Thijs Bulten (Super klasse), Herbert Enzerink en Henk Roenhorst (zijspannen) waren afwezig maar werden wel in de speech genoemd door de voorzitter. Loek Wensink had dit jaar meer concurrentie dan andere jaren in de 125cc Twinshock. Wensink had in het verleden geen tegenstanders maar dit jaar werd dat verdubbeld en reden er twee man voor de fel begeerde titel. Loek was de gelukkige winnaar.
Bij de wegrace werden de clubleden Nelson Rolfes (Supercup 1000) en Scott Deroue (BSB Moto3) kampioen. Helaas kwamen zij niet naar de feestavond. Deroue belde een uur voor aanvang op dat hij het niet kon redden. Hij liet wel weten dat hij afgelopen vrijdag voor het Britse Tsingtaoracing een MV Agusta supersport motor had getest. Deroue wil graag de overstap maken van de Moto3 naar de Supersport categorie.

Jeugdig talent uit Lathum, Victor Steeman, hij werd twee jaar geleden nog gehuldigd als de NSF 100 kampioen, werd ook gehuldigd. Steeman vertelde de aanwezigen dat hij voor volgend jaar een plaatsje heeft weten te bemachtigen bij de Red Bull Rookies. Voor deze jongeman is dat een geweldig mooie uitdaging mede omdat deze race in het voorprogramma van de MotoGP gereden zal worden.

Torleif Hartelman had nog een nieuwtje over Sam Lowes: Lowes die volgend jaar uitkomt voor het Moto2 team van het Italiaanse team van oud coureur Fausto Gresini heeft na volgend seizoen nog een doorlopend tweejarig contract bij het Aprilia MotoGP team. Tonny Wassink vertelde de plannen voor volgend seizoen: Het Performace Racing Achterhoek gaat verder met hun twee toppers Joey den Besten en Jochem v.d. Hoek. Miscchien zal v.d Hoek deelnemen aan de races op het fameuze circuit Isle of Man. Joey den Besten vertelde dat hij zich als een vis in het water voelt bij het team uit Hengelo. Hij zal weer uitkomen in het IRRC kampioenschap met zijn vertrouwde Yamaha supersport machine. Top drie klasseringen moeten mogelijk zijn liet hij weten. Supertwin coureur Olaf Romijn werd ook naar voren gehaald om zijn verhaal te doen. Hij zal zeker deelnemen aan de races in Hengelo en daarnaast heeft hij zijn zinnen gezet voor een start op het eiland Man in juni volgend jaar.
Zijspan coureur Marcel Ritzer vertelde dat hij naar alle waarschijnlijkheid zal stoppen. Een nieuwe job ligt in het verschiet en de plannen zijn om als monteur aan de slag te gaan voor het Performance Racing.

Naast al deze nieuwtjes werd er vooral lekker feest gevierd. Niemand kwam iets tekort en het bleef tot vroeg in de ochtend gezellig.


Toneelstuk 'Alles komt goed'

DOESBURG - Op eerste Kerstdag wordt in de Gasthuiskerk in Doesburg het toneelstuk 'Alles komt goed' opgevoerd: een tragikomische, deels autobiografische voorstelling van 45 minuten over het leven van een gezin. Geschreven en geregisseerd door: Tineke Beekman uit Doesburg en gespeeld door: Sander Demmink, Ruth Halbe en Sophie van den Berg.

Een vader, een moeder en een dochter. Het is eerste kerstdag. Een bijzondere kerstdag want vader is weer thuis... Het oogt als een normale kerst maar toch voelt het vreemd, anders, anders dan normaal. De uitspraak 'Ieder huisje heeft zijn kruisje' is hier van toepassing. "Maar zoals mijn moeder altijd zei: 'Ieder huisje heeft zijn kruisje'. Maar als er een ruilmarkt was voor kruisjes ging iedereen met zijn eigen kruisje naar huis," aldus Tineke Beekman. "'Als het te laat is, zou ik sorry willen zeggen. Sorry dat ik nooit een echte dochter voor jou ben geweest…"
Na de voorstelling is er een korte nabespreking onder leiding van de schrijfster van het stuk en de Remonstrantse Predikante in Doesburg, ds Marga Vos.
De voorstelling vindt plaats onder auspiciën van de Remonstrantse Gemeente in Doesburg en is vrij toegankelijk. Bij de uitgang is er de mogelijkheid voor een vrije gift.

Vrijdag 25 december, eerste kerstdag, aanvang 10.30 uur. Gasthuiskerk Doesburg, Gasthuistraat 41. Kerk open vanaf 10.00 uur.