Alle 65 beschikbare plaatsen waren bezet. Foto: Jan Knoef
Alle 65 beschikbare plaatsen waren bezet. Foto: Jan Knoef

Kerstlunch Longpunt de Achterhoek

DOETINCHEM - In het kader van Wereld COPD-dag organiseerde de werkgroep Doetinchem e.o van het Longfonds een kerstlunch voor mensen met een longaandoening. De bijeenkomst werd gehouden in het restaurant van het Graafschap College.

Huisarts of longarts
Na ontvangst met een kop koffie en gebak besprak Lidewij Broekhuizen, verbonden aan het UMC Utrecht en huisarts in Borculo, het onderwerp 'begeleiding door huisarts of longarts: tussen wal en schip?'
Zowel huisarts als longarts kijkt tegenwoordig minder naar de uitslagen van functietesten, maar meer naar de mate waarin de patiƫnt hinder ondervindt van zijn COPD.

Volgens Broekhuizen kan er nog winst gehaald worden door een betere en meer gestandaardiseerde verslaglegging in dossiers.

Driegangenlunch
Aansluitend lieten de gasten zich de driegangenlunch goed smaken. Alle 65 beschikbare plaatsen waren bezet. De lunch, de aankleding van het restaurant en de bediening waren geheel in handen van leerlingen van het Graafschap College. Na de lunch ontving de afscheid nemende coƶrdinator, Cor Kil, enkele presentjes. Cor gaat binnen het Longfonds andere functies vervullen.

Minder kijken naar uitslagen van testen

Muziek
Als afsluiting werden de aanwezigen muzikaal onderhouden door het Harmonicaduo 'Annie en Marie', die op hun Steirische harmonica's Nederlandse (meezing)liedjes en Oostenrijkse muziek speelden.

Zij sloten hun optreden af met een sfeervol 'Stille Nacht'.