Mooie aanval van Quintus tegen Groessen. Foto: Liesbeth Spaansen

Dames Senioren 1 behouden winst

HENGELO – Op 20 december werden de laatste wedstrijden van de eerste helft van de competitie gespeeld. In Sporthal de Kamp genoot het publiek van vijf spannende wedstrijden.

Op zondag 20 december speelden de jongens B tegen Achilles in Apeldoorn. De wedstrijd kwam wat moeilijk op gang voor Quintus, maar in de tweede helft ging het een stuk beter. Er zaten van beide partijen een aantal mooie goals tussen en ondanks het verlies van 27-18 was het een mooie wedstrijd om te spelen en om te kijken.
Quintus D1 kreeg in Sporthal de Kamp bezoek van Loo D1. In het begin moesten de meiden en jongens wennen aan de goede tegenstand van Loo, die maar drie punten achter Quintus staat. Maar de ploeg gaf een tandje bij. Goede en mooie aanvallen wisselden zich af met goed verdedigen. Eindstand 20-11.
Deze zondag speelden de C meiden thuis in De Kamp tegen de Angeren DC2. Ze wisten dat het een pittige wedstrijd zou worden en in eerste instantie waren ze dan ook behoorlijk onder de indruk van de fanatieke manverdediging van Angeren. Naar naarmate de wedstrijd vorderde ging het steeds beter. Verdedigend werd ook zo goed mogelijk weerstand geboden. Al met al kan gezegd worden dat ze goed hebben gespeeld tegen deze koploper. De ruststand was 3-6 en eindstand 8-15.
De wedstrijd van Jongens C tegen HCW verliep goed. In de rust was het 3-2 voor. De breakouts liepen goed en HCW had geen goed antwoord op het offensieve spel. Spannende wedstrijd, 19-5 gewonnen.
De dames van Quintus begonnen de wedstrijd zeer goed. Mooie aanvallen via de opbouwspelers en de hoeken, maar ook via de cirkel. Dit leidde tot een ruststand van 10-5. In de tweede helft kwam Groessen terug tot 10-9. Gelukkig pakte Quintus de draad weer op. In het laatste kwartier hebben ze beter hun kansen afgewacht, waardoor een voorsprong van twee punten kon worden vast gehouden. Eindstand 16-14. De twee punten zijn binnen!
Quintus HS2 speelde zondag thuis tegen koploper Reehorst HS2 uit Ede. De gasten hadden het beste van het spel, al bleef de schade voor Quintus in de eerste helft beperkt. Ruststand 8-11. Na rust liep Quintus achter de feiten aan en bouwden de Edenaren hun voorsprong snel uit. Eindstand 15-26.

Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Uitslag van de Kerstdrive op 17 december van Bridgeclub Bronkhorst. Top-integraal, twee lijnen van elk acht paren. De mensen in feestkleding en een prachtige prijzentafel verzorgd door Annelies Schröder.

Een fijne avond met tussendoor een paar lekkere hapjes. Wedstrijdleider René Winkelman had de door de leden geschudde spellen, gedupliceerd. Toch het waren veelal lastige spellen.

De uitslag: 1. An Wortel & Paul Niks 71,92%, 2. Aartje Bernards & Pop Grizell 61,22%, 3. Joke Damveld & Hans Oldhoven 60,42%, 4. Fien & Henk Biezeman 56,68%, 5. José & René Winkelman 56,67% en een gedeelde zesde plaats voor Riet Botschuyver & Bert Deunk en Will Snelder & Bert Botschuyver met 55,88%. Iedereen die heeft meegewerkt er een mooie avond van te maken hartelijk dank.

Opgave voor het Goede Doelentoernooi op zaterdag 23 januari 2016 bij Hans Jansen in Vorden, telefoon (0575) 551892. Meer informatie op de website. De nieuwe (vierde) ronde begint op donderdag 7 januari 2016. Afmelden vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via het mobiele nummer van de club: 06-25198329.

Wij wensen u allen Fijne Kerstdagen en een gezond en gelukkig 2016!