Een echt kerstverhaal bij ZijAktief. Foto: PR
Een echt kerstverhaal bij ZijAktief. Foto: PR

ZijAktief viert kerst met modern kerstverhaal

KEIJENBORG - Woensdagavond 16 december was er de Kerstviering van de vrouwenvereniging ZijActief. De voorzitster opende de avond met advent gedachte, samen met één van de bestuursleden die de adventskaarsen aan stak, waarna ze koffie/thee kregen aangeboden met een kerstkrans.

Geruime tijd hierna werd het Kerstspel in moderne versie opgevoerd door enkelen van het bestuur. Maria en Jozef kwamen vanuit de richting Baak en zochten een slaapplek. In Hengelo aangekomen, waren hier geen slaaplekken, dit waren restaurants, nu richting Dunsborg ook geen slaapplek. Ze werden verwezen naar het Slingeland ziekenhuis, maar daar zijn geen verloskundigen en geen dokters die bevallingen deden werd hen verteld.

In de Keijenborg begonnen de weeën, en werden Jozef en Maria naar Dorpshuis 'De Horst' verwezen, misschien dat daar een plek was. En daar werd het kindje geboren, toevallig dat daar de vrouwenvereniging ook de avond had. Maria en Jozef kregen ook bezoek van de herder, en werden gefeliciteerd met de geboorte van het kindje, en kregen sneetjes krentenbrood aangeboden, wat hier gebruikelijk is in deze omgeving met een geboorte. Verder kregen ze ook kerstkransjes aangeboden. Tussen het spel door werden er enkele kerstliederen gezongen.

In de pauze werd een drankje aangeboden en werd door de dames heel wat gepraat. Aan het eind van de avond kregen ze een broodje met worst en rauwkost. De voorzitster wenste hen allen Fijne Feestdagen toe. Waarna zij voldaan huiswaarts keerde na een gezellige avond.


IJsselsenioren luisteren naar van alles wat

Koffietafel en muziek

REGIO - Zaterdagmiddag 19 december hielden de KBO IJsselsenioren hun jaarlijkse kerstmiddag in zaal Herfkens in Baak. Veel leden waren deze middag gekomen om samen te zijn in het weekend voor kerst.

De middag begon met een kerstviering verzorgd door de Woord- en Communiedienstgroep van de Parochie Baak en het zangkoor van Baak waar we elk jaar op kunnen rekenen. Daarna een goed verzorgde koffietafel die iedereen zich goed liet smaken. Na de koffietafel werd de middag verder verzorgd door het trio van alles wat. Voor de pauze werden er oude en nieuwe nummers gespeeld, ook om lekker mee te zingen zij deden hun naam eer aan.
Na de pauze speelden zij wat kerstliedjes die goed meegezongen werden. Ook deden zij nog een optreden van Jantje Koopmans na, wat heel leuk was. Na afloop dankte de vervangend voorzitter het trio van alles wat voor hun optreden, het was een zeer geslaagde middag. Een mooie afsluiting van het jaar 2015. Hij wenste een ieder goede Kerstdagen en een goed en gezond 2016 toe.

De volgende activiteit is de jaarvergadering op dinsdag 16 februari. Het bestuur hoopt dan veel leden te mogen begroeten.

KBO IJsselsenioren houden kerstviering in Baak. Foto: PR