In 2014 werd het kruis ook door Vorden gedragen in het kader van The Passion.
In 2014 werd het kruis ook door Vorden gedragen in het kader van The Passion. Foto: Gerwin Nijkamp

Vordense uitvoering van het Passieverhaal wegens succes uitgebreid

In 2015 twee uitvoeringen van The Passion

Vorden - Net als vorig jaar is er op Goede Vrijdag 3 april 2015 weer een eigentijdse muzikale uitvoering over de laatste dagen van Jezus, het Passieverhaal. The Passion zal worden uitgevoerd in de RK Christus Koningkerk in Vorden. Vanwege de enorme belangstelling vorig jaar zijn er nu 2 uitvoeringen. De organisatie is nog op zoek naar leden voor het projectkoor en kruisdragers.

Het Lijden van de mensheid staat centraal. Zovelen hebben letterlijk en figuurlijk een kruis te dragen. We weten ons geen raad met alle ellende momenteel in onze wereld. The Passion is een gezongen passionele bezinning op dit lijden en het lijdensverhaal van Jezus. Met beelden, populaire liederen en poëtische teksten zal The Passion op een aansprekende manier worden vorm gegeven en zo hopen we velen, jong en oud, gelovig en niet-gelovig, te raken.

Projectkoor
Voor het gezongen deel wordt een projectkoor samengesteld. Naast het koor worden solisten ingezet. Graag nodigt de organisatie mensen uit die mee willen zingen in het projectkoor. "We hopen ook dat mannen zich aangesproken voelen. Er worden onder andere nummers van Frank Boeijen, Marco Borsato, De Dijk, Trijntje Oosterhuis en Racoon gezongen.

In vier repetities studeert het koor de liederen in die op de Goede Vrijdag ten gehore gebracht gaan worden. Het projectkoor staat onder leiding van dirigent Jan te Plate en het combo onder leiding van pianist Frank Sterenborg.
Opgave kan tot 1 maart bij het secretariaat van de parochie, secretariaat@12apostelen.nl

Stille tocht
De uitvoering van 15.00 uur zal voorafgegaan worden door een stille tocht door Vorden. Tijdens de tocht zal er een houten kruis worden meegedragen. Vanaf het plein voor de N. Hervormde Kerk zal de stille tocht vertrekken en via Gereformeerde kerk naar de Christus Koningkerk voeren. Mensen die het kruis willen dragen kunnen zich aanmelden via het secretariaat van de parochie, secretariaat@12apostelen.nl. Er worden plaatsen in de kerk gereserveerd voor de kruisdragers. Andere belangstellenden die willen meelopen kunnen zich bij de Hervormde Kerk verzamelen om 14.30 uur. Er wordt gezorgd voor een zitplaats in de kerk voor de mensen die meelopen.

De uitvoering van 19.00 uur heeft geen stille tocht, wel zal het kruis de kerk worden binnen gedragen. Dus ook voor deze uitvoering worden kruisdragers gevraagd. "Wij hopen dat velen van u naar de RK kerk Vorden (Het Jebbink 8) zullen komen om deze unieke viering mee te beleven."

Organisatie zoekt nog koorleden en kruisdragers