Wethouder Paul Seesing brengt een bezoekje aan de Delta-medewerkers in Vorden.
Wethouder Paul Seesing brengt een bezoekje aan de Delta-medewerkers in Vorden. Foto: Liesbeth Oukes

De medewerkers van de Delta zijn zeer

welkom bij de gemeente Bronckhorst

Vorden - Woensdagochtend 14 januari kwamen namens de gemeente Bronckhorst wethouder Paul Seesing en coördinator Helmig van der Kolk naar de Algemene begraafplaats in Vorden. Daar waren Delta-medewerkers, sinds 1 januari gedetacheerd bij de gemeente aan het werk onder leiding van hun voorman Tonnie te Bogt. De wethouder heette de groep van harte welkom.

De medewerkers van Delta-Zutphen zijn gedetacheerd in de Buitendienst van het team Uitvoering van de gemeente Bronckhorst. Per 1 januari 2015 is de Participatiewet ingegaan, waarin staat dat gemeenten mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk moeten helpen. De gemeente Bronckhorst heeft hierin ook haar verantwoordelijkheid genomen.

Coördinator Helmig van der Kolk trakteerde op warme chocolademelk en koeken. Hij vertelde dat de groep werkt onder leiding van de voormannen Tonnie te Bogt en Erik van Langen. "We zijn al vanaf november bezig en de overgang is soepeltjes verlopen. Jullie hebben de kans gehad om Erik en Tonnie te leren kennen." Wethouder Paul Seesing was eveneens aanwezig en sprak de groep toe. "Namens het college van harte welkom bij de gemeente Bronckhorst. Ik wens jullie heel veel plezier en een goede samenwerking met onze firma. Ik ben ervan overtuigd dat het een succes zal worden."

Tonnie te Bogt werkte jarenlang in de buitendienst bij de gemeente. "Het leek me een mooie uitdaging om met deze mensen, die wat meer begeleiding nodig hebben, te werken," vertelt hij, die de groep aanstuurt en zorgt dat alles goed verloopt. "De mensen moeten lekker in hun vel zitten. Ik leer elke dag bij door met hen in gesprek te gaan." Op de Algemene begraafplaats in Vorden werd de laatste bladronde gedaan. Daarna gaan de werklieden de wijken in om bij de perken te snoeien en blad te ruimen. Een of twee medewerkers blijven achter op de begraafplaats. "Er is altijd wel wat te doen met blad of takken en als er een begrafenis is moeten de paden op de looproute er netjes uitzien."

De mannen hebben het naar hun zin in Vorden. "Het is een mooie werkplek. We zitten hier en in de straten van Vorden, al die bloemperken en zo," vertelt Appie Loman enthousiast. De groenstroken in Vorden zijn niet omgezet in gras. "Nee, daar hebben we werk genoeg." Tijdens flinke regenbuien schuilen ze in de schaftkeet. "Als het heel iets regent, dan valt het nog wel mee. Dan kun je nog wel iets doen. Het zijn echte bikkels."