Certificaat voor Schuldhulpmaatjes

Bronckhorst - Bij de Stichting Vrijwillige Schulddienstverlening in Bronckhorst zijn 13 maatjes actief, die afgelopen jaar allemaal met succes de opleiding daarvoor hebben gevolgd en ontvingen recent uit handen van de voorzitter van de Stichting het certificaat.

De maatjes zijn goed opgeleide vrijwilligers die geheel belangeloos mensen helpen die door welke omstandigheden dan ook in financiƫle problemen zijn geraakt. Zij helpen mensen om weer vat te krijgen op hun financiƫle situatie en helpen onder andere bij de procedure voor schuldsanering. Met behulp van een maatje vinden mensen weer hoop voor de toekomst, een uitweg uit de schulden. Een maatje is er ook voor om mensen een hand in de rug te houden. In 2014 hebben 46 inwoners de weg naar de stichting gevonden. De groei van het aantal mensen met schulden neemt onrustbarend toe. Ook in Bronckhorst wordt een toename geconstateerd en verwacht wordt dat in 2015 de vraag naar hulp verder zal toenemen. Deze trend werd al in de loop van 2014 zichtbaar. Uit landelijk onderzoek is gebleken, dat de inzet van een schuldhulpmaatje het aantal recidivisten met meer dan de helft terugbrengt. Dit jaar wordt gestart met een opleiding voor 'bedrijfsmaatjes'. Zij zullen medewerkers van bedrijven ondersteunen en helpen bij loonbeslagen en incassoproblematiek. De doelstelling daarbij is om mensen in een zo vroeg mogelijk stadium te helpen, zodat erger wordt voorkomen. Bedrijven hebben daar ook voordeel bij, want schulden/loonbeslagen heeft een negatief effect op het werk.
Schuldhulpmaatje Bronckhorst is een initiatief van de Stichting Samenwerken Welzijn Bronckhorst en het Diaconaal Netwerk(gezamenlijke kerken).
Telefoonnummer:06-83039005