Winterveldrit in Vorden

Vorden - Zondag 25 januari organiseert de Vordense fietsclub VRTC 'De Achtkastelenrijders' hun jaarlijkse Kastelenveldrit in de mooie omgeving van Vorden.

Gezien de huidige winterse omstandigheden gaat het aanstaande zondag een hele mooie en bijzondere rit worden. De paden zijn ondanks de regen uitstekend te berijden hebben de leden van de VRTC zondagochtend gecontroleerd. Daarom is er ook geen enkele reden om de tocht niet door te laten gaan.

Deze mooie veldtoertocht staat op de kalender van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) en het is zeker een aparte ervaring om onder deze omstandigheden door de mooie bossen te fietsen.

Niet-leden
Ook fietsers die geen lid zijn van een wielervereniging zijn zeker van harte welkom en kunnen ook deelnemen aan deze klassieker onder de veldritten. De start is tussen 8.30 en 10.00 uur bij de VV Vorden aan de Oude Zutphenseweg te Vorden en voert de deelnemers via Wildenborch, Medler, Wiersse en Ruurlo en Varssel , 't Zelle langs kasteel Vorden weer terug naar het startpunt.

Twee routes
Er kan gekozen worden uit twee routes, namelijk 30 kilometer en 45 kilometer. Deze routes lopen grotendeels via mooie bospaden en zandwegen met een enkele harde weg om even iets op adem te komen. Mede dankzij de goede samenwerking met diverse bos- en landgoedeigenaren is het weer een prachtige route geworden.

Bij de controlepost onderweg worden weer een drankje, warme verse bouillon en ook de traditionele gehaktballetjes verstrekt, tevens zal er een materiaalpost aanwezig zijn. De gehele tocht is prima uitgezet met pijlen en wordt door de leden van de VRTC regelmatig gecontroleerd.

Na afloop is er uiteraard gelegenheid om zich te douchen en iets warms te nuttigen in de kantine van de VV Vorden.


Startplaats: VV Vorden
Oude Zutphenseweg 11 in Vorden
Leden van de NFTU-betalen het gebruikelijke tarief en niet leden betalen 1 euro meer ivm de dagverzekering
www.VRTCVorden.nl