Jong en oud staken de handen uit de mouwen om de troep bij de muziektent op te ruimen. Foto: Harry Jansen
Jong en oud staken de handen uit de mouwen om de troep bij de muziektent op te ruimen. Foto: Harry Jansen Foto: Gerwin Nijkamp

Het plan is om gebouwtje weer voor optredens te gebruiken

Burgerinitiatief om muziektent op te knappen

Vorden - Met vereende krachten werd woensdag 4 maart door een groep van zo'n vijftien Vordenaren de puinhoop in en rondom de muziektent nabij het Emmaplein opgeruimd. Jong en oud sloegen de handen ineen na een oproep op de Facebookpagina 'Je bent een Vordenaar als...'

Harry Jansen wond zich in één van zijn dagelijkse vertelsels op de online ontmoetingsplek enorm op over de erbarmelijke staat waarin het culturele erfgoed verkeert. "Vroeger, toen Vorden nog een vuilstortplaats kende, lag er niet zoveel troep als hier bij 'onze' muziektent." Daarnaast plaatste hij enkele foto's van de puinhoop. De ruimte bij de muziektent was bezaaid met bierflesjes, peuken, verpakkingen en ook hadden vandalen het gebouwtje beklad met hakenkruizen.
De Vordenaar riep dorpsgenoten op met hem het initiatief te nemen om het muziekkoepeltje stap voor stap met de benodigde instanties weer in oude luister te herstellen.

Deze oproep was niet aan dovemansoren besteed. In een mum van tijd werd Harry's bericht 85 keer gedeeld en de reacties bleven binnenstromen. Uiteindelijk stonden er woensdagmiddag vijftien dorpsgenoten bij het muziekkoepeltje om de boel op te ruimen. In een mum van tijd zag het er weer spic en span uit.

Nu deze eerste stap gezet is, wil de initiatiefnemer in gesprek met ondernemers om de muziektent op te knappen en met de gemeente en het jongerenwerk om ervoor te zorgen dat het cultureel erfgoed ook goede staat blijft. Jansen hoopt dat het koepeltje ook weer gebruikt gaat worden voor voorstellingen. Een nieuwe naam heeft hij ook al bedacht: de Henk Aalderink Muziektent.


Lees op pagina 9 meer over andere vertelsels van Harry Jansen


Vijftien man ruimde de rotzooi rond gebouw op