Ensemble Windstreken presenteert nieuw programma.
Ensemble Windstreken presenteert nieuw programma. Foto: Bernadet te Velthuis

Unieke klanken smelten samen met
gedichten op kasteel Hackfort

Vorden - Het prachtige kasteel Hackfort van Natuurmonumenten vormt zaterdag 14 maart vanaf 20.00 uur het decor voor een boeiend gezelschap. Ensemble Windstreken presenteert een spannend, nieuw muziekprogramma SHE. Hierin wordt de rol van de vrouw in de muziek en de poëziekunst door de eeuwen heen belicht.

Componist Leonard Evers heeft speciaal voor dit programma gedichten van belangrijke Nederlandse dichteressen op muziek gezet voor Windstreken en zangeres Nicole Jordan.

Uiteenlopende muziekstijlen
Windstreken werd in 2004 opgericht door fluitist/saxofonist/componist Pieter de Mast. Het ensemble legt verbindingen tussen zeer uiteenlopende muziekstijlen.
Het is een combinatie van jazz-improvisatie met middeleeuwse en hedendaagse klassieke muziek alsmede met Noord Afrikaanse en Indiase muziektradities.

Vocale bijdragen
Dit wordt in het nieuwe programma SHE verder verrijkt met prachtige vocale bijdragen van sopraan Nicole Jordan in nieuwe composities van Leonard Evers. Concerten en cd's van Windstreken worden zeer lovend ontvangen.
Er werden vier cd's uitgebracht en tal van concerten gegeven, onder andere tijdens het Internationaal Orgelfestival, Malta Arts festival, Gaudeamus muziekweek, Sfinks mixed en vrije geluiden tv.

Aanmelden en entree
Toegangsprijs voor dit kasteelconcert is voor leden van Natuurmonumenten 15 euro, niet-leden betalen 20 euro. Meld je vooraf aan via natuurmonumenten.nl/activiteiten.

Concertagenda
De concertagenda van kasteel Hackfort en overige activiteiten in regio Vorden is te vinden op de website.

Het nieuwe programma SHE is vocaal verrijkt

www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/hackfort/activiteiten
@NM_Gelderland
www.facebook.com/LandgoedHackfort