Vrijwilligerswerk Natuurmonumenten
Vrijwilligerswerk Natuurmonumenten Foto: Bernadet te Velthuis

Natuurmonumenten komt met nieuwe cursus voor vrijwilligers voor activiteiten

Enthousiaste natuurliefhebbers gezocht

Vorden - Op landgoed Hackfort in Vorden vormen momenteel duizenden bolletjes een weelderige bloementapijt. Vrijwilligers van Natuurmonumenten hebben de afgelopen jaren zo'n 200.000 bolletjes geplant. Tussen half februari en eind mei zullen steeds in wisselende samenstelling de bloemen te bewonderen zijn. Voor dit en andere werkzaamheden is Natuurmonumenten steeds op zoek naar vrijwilligers. Bovendien start Natuurmonumenten met een nieuwe cursus voor vrijwilligers ter uitbreiding van de huidige club Vrijwilligers Activiteiten, geïnteresseerden kunnen vrijblijvend naar de informatieavond komen op woensdag 18 maart in Vorden.

De bolletjes, stinzenplanten, horen thuis op oude buitenplaatsen en bij kastelen. Ook op landgoed Hackfort kwamen deze planten vroeger voor. Dankzij een bijdrage van de provincie Gelderland en een gift van iemand die goede jeugdherinneringen had aan Hackfort, kon Natuurmonumenten de oude bloemenweelde herstellen. Er zijn duizenden bolletjes geplant van bijvoorbeeld krokussen, sneeuwklokjes, bosanemonen en kievitsbloemen, ook wel liefkozend 'Stinzenpaleis' genoemd. Gedeputeerde van Dijk opende donderdag 5 maart het Stinzenpaleis.

Vrijwilligers Stinzenpaleis
Om het Stinzenpaleis elk jaar weer in bloei te krijgen, moet veel werk verzet worden. Natuurmonumenten zoekt daarom nog enkele mensen die het enthousiaste team van vrijwilligers wil versterken. Aanmelden of informatie aanvragen kan door een e-mail te sturen aan graafschap@natuurmonumenten.nl.

Cursus
Met kinderen nestkastjes timmeren of als gastheer/-vrouw mensen te woord staan in een kasteel of in het bos; vrijwilligers bij Natuurmonumenten werken op de mooiste plekken. Tot de zeer diverse werkzaamheden kan behoren het assisteren bij natuuractiviteiten, met een promokar tijdens evenementen bezoekers te woord te staan en/of de organisatie van (jeugd)evenementen als Leren Overleven en Leer Toveren.

Voor regio De Graafschap wordt een nieuwe cursus gestart ter uitbreiding van de huidige club Vrijwilligers Activiteiten. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een vrijblijvende info-avond op woensdag 18 maart in Vorden. Aanvangstijd en locatie ontvangt men na aanmelding.


Info: www.nm.nl/vrijwilligers