Kraamkliniek in Sifoe, Gambia
Kraamkliniek in Sifoe, Gambia Foto: Bernadet te Velthuis

Opbrengst statiegeldactie Albert Heijn Vorden voor Gamrupa Europe

Vorden - Ruim 3 maanden kon u uw statiegeld doneren. Druk op de knop en het was voor elkaar. Dat leverde € 252,30 op. Hartelijk dank! De opbrengst ging naar de kraamkliniek in aanbouw in het dorp Sifoe in Gambia, West Afrika.

Op 7 februari was het zover en werd de kraamkliniek overgedragen aan de gemeenschap, compleet met toespraken en doorgeknipte linten.

Dit alles gebeurde samen met de besturen van Gamrupa the Gambia en Europe, met hoogwaardigheidsbekleders en de metselaars, de verloskundige en vrijwilligers.

Een bont gezelschap. De feestelijke opening draaide uit op een spetterend feest met honderden mensen.

Na twee dagen werd de eerste baby geboren, een jongen, daarna volgden er meer met een gemiddelde van 1 per dag.
De moeders zijn zo gelukkig met deze nieuwe mogelijkheid om hun kindje veilig ter wereld te brengen en dat dit ook nog eens mogelijk is dicht in de buurt.

Zelfs nu de inrichting nog niet helemaal compleet is, maar daar wordt aan gewerkt.

Wilt u blijven steunen voor gezondheid of onderwijs, het vervoer van goederen of medicijnen? Neem dan contact op met Henny Sueters 0575 556658 of Hinke de Klerck 0575 467304.

Ook kunt u een bedrag overmaken op NL24 RABO 0147964490 t.n.v. Gamrupa Europe te Vorden. Graag met vermelding van : donateur, naam en adres; of bijv. eenmalig. Wat u ook kiest, ze zijn blij met elke vorm van samenwerking.

Moeders blij met mogelijkheid om veilig te bevallen

Stichting Gamrupa Europe, maandagweg 2, 7251 MT te Vorden.
Voor meer informatie over de Stichting Gamrupa Europe en hun werkzaamheden, neem een kijkje op de website.


www.gamrupa.org