Winst voor Bas Klein Haneveld in de E2 klasse. Foto: Henk Teerink
Winst voor Bas Klein Haneveld in de E2 klasse. Foto: Henk Teerink Foto:

Succes voor VAMC-rijders in Holten

Winst voor Bas Klein Haneveld

Regio - Afgelopen zaterdag werd er in Holten de tweede ONK enduro van dit seizoen gereden. Het was een lange en zware dag voor de rijders en helpers. Het parcours werd driemaal gereden en de proeven waren zwaar. Elke ronde kende drie proeven en die waren niet makkelijk. Vooral op het circuit 'De Zuurberg' vergde men het een en ander van de deelnemers. Velen reden op het laatst dan ook met de tong op de schoenen. Toch was er bij de tankstops genoeg tijd om bij te komen en dat merkten ze bij de V.A.M.C. 'De Graafschaprijders' uit Vorden. De rijders bleven langer dan anders en de voorraad eten en drinken was snel op. Hals over de kop moest men nog naar de lokale supermarkt om alles bij te vullen. Goede resultaten waren er wel voor de leden. In twee klassen was het zelfs een compleet podium met rijders van de vereniging uit Vorden.

In de categorie E1 wist regerend kampioen Lucas Dolfing te winnen voor Ismo ten Velde en Thierry Pittens. De belangrijkste klasse van dit moment is de E2 en deze werd geheel gedomineerd door rijders van de V.A.M.C. Lokale favoriet Bas Klein Haneveld wist de wedstrijd winnend af te sluiten ondanks een val in de eerste ronde.

Daarna ging het van een leien dakje voor de Beta SuperB rijder uit Vorden. Robin Nijkamp kreeg diverse aanwijzingen van Andre Pullen en dat pakte goed uit. Hij werd 2e voor de uit Hengelo Gld afkomstige WPM KTM-rijder Erwin Plekkenpol. Plekkenpol reed als vanouds en zijn tweejarige zoon was een van de supporters in Holten. De leden Kay Hulshof, Bjorn Sloot en Nina Klink werden respectievelijk vijfde, achtste en dertiende.

Succes was er ook voor Mark Wassink die een goede wedstrijd reed maar na afloop nog wel wat miste aan zijn motor. Zo was hij de handkappen kwijt geraakt en was de koelkop kapot gegaan. Desondanks wist Wassink een mooie 2e plaats te bemachtigen in de klasse E3. Winnaar werd Hans Vogels en de derde plaats ging naar Wesley Pittens.

Net als in de E2 categorie was er ook een geheel V.A.M.C podium in de EV40 klasse. Alex v.d. Broek pakte de winst voor Peter Lenselink en de uit Hummelo rijdende Peter Bergsma. Bart Oostink, Wim Davidse, Tom Berends, Nico Freriks en Mark Wichink Kruit werden zesde, elfde, twaalfde, dertiende en negentiende in de klasse N3.

Jan Wiemer uit Warnsveld deed het fantastisch in de NV50. Hij reed zich verdienstelijk naar een elfde plaats. Bij de clubteams behaalde de V.A.M.C. een eerste en tweede plaats. Dat kon ook niet anders met de vele podium plaatsen die de rijders van de club uit Vorden behaalde.

Zwaar parcours op circuit De Zuurberg

De eerste twee ONK enduro's zitten er nu op en men moet wachten tot augustus voordat de volgende wedstrijd op het programma staat. In de tussentijd zullen de toppers veelal aan EK-wedstrijden meedoen en een enkeling zal een WK meepakken. In oktober en november staan de enduro's van Vorden en Zelhem op het programma. Tot en met december zal er bijna wekelijk een wedstrijd gereden worden om het kampioenschap.


www.vamc.nl